OSMANELİ BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞINA, HALKIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ.TÜM MALİYETLERİ BELEDİYEMİZCE KARŞILANAN BARINAK ÇEVREMİZE ÖRNEK OLUYOR.

Osmaneli İlçemiz bu yıl 2015 yılından bu yana en soğuk günleri geçiriyor.Özellikle sokak hayvanlarının soğuktan etkilenmemesi için görevli arkadaşlarımız gece gündüz büyük bir caba sarfediyor.250 hayvanı barındırabilecek barınağımızda bu dondurucu soğuğa rağmen hayvanları muhafazalı kulübelerinde misafir ediyoruz.Bu yıl özellikle son bir hafta aşırı don su sistemimize zarar verdi.İtfaiye ekibimizin de desteği ile bu sorunu kısa sürede cözdük.Sokaktan topladığımız bazı yaralı hayvanlar içerisinden,veteriner hekimimiz ve veteriner teknisyenimiz ve görevliler tarafından tedavi edilse de kurtaramadıklarımız da oluyor.Barınakta hayvanların misafir edilmesi sırasında ciddi maliyetlere katlanıyoruz ve bunlar belediyemizce karşılanıyor. Hayvansever vatandaşlarımızdan her zaman yem konusunda bağış olarak mama bekliyoruz.Bu davranış en azından Belediyemiz Barınak çalışanlarına moral destek olacaktır.Bu arada barınaktaki hayvanları sahiplenerek alan kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz.Bazen üzücü durumlarlada karşılaşıyoruz.Barınağa hiç bir destek sağlamadan magazin haberler üretmek için gün içinde en olumsuz anı videoya çekerek olumsuz algı yaratmaya çalışanlarıda kınıyoruz.Bu gecesini gündüzüne katan barınak görevlilerimiz, veteriner hekimlerimize ve teknisyenlerimiz için üzücü bir durum oluyor.Barınakta yem verme,su,temizlik önceden belirlenen genel sağlık kurallarına uygun olarak yapılmaktadır.Osmaneli Belediyesi olarak Barınağımıza destek olan Merkez Avcılar Kulübümüze,İstasyon Avcılar Kulübümüze,Lefke Avcılar Kulübümüze ve hayvansever kardeşlerimizden barınağımıza destek olanlara çok teşekkür ediyoruz.Osmaneli Belediyesi Barınağı örnek alınan konumu ve mimarisi ile gerçek hayvanseverlerin takdir ettiği tesistir.Çok yakında keçi,koyun,eşek,at,katır, tavşan, ördek, kaz, hindi,tavus kuşu,balıkçıl,keklik,sığırcık,sülün vb.hayvanlarında yer alacağı büyük bir hayvanat bahcesine dönüşeceğiz.Osmaneli Belediyesi olarak;”Laf üzerine Laf değil,Taş üzerine Taş koyma derdindeyiz”.Osmaneli Belediyesi her faaliyeti ile örnek alınan Belediyedir ve Osmaneli büyüme ve yükseliş süreci içinde hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu,heyecanını yaşamaktadır.