DUYURULAR

OSMANELİ BELEDİYESİ “KORONAVİRÜS KRİZ MASASI”İLÇEDE ALINAN TEDBİRLERİ DEĞERLENDİRDİ VE İLAVE ÖNLEMLERİ ACIKLADI.

22.Mart.Pazar günü Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin koordinasyonunda toplanan “Osmaneli Belediyesi Koronavirüs kriz Masası”Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bakanlıklarımızın yayınladığı tedbirlerin ilçemizdeki uygulamalarını değerlendirdi.Osmaneli Halkının geneli kurallara uyarken.özellikle Belediyenin alanı içine giren konularda yayınlanan yönetmeliklere uygun yeni düzenlemeler görüşüldü.Tüm yönetici kadrosunun katıldığı toplantıya Osmaneli Belediye Yönetici ve sorumluları tam kadro katıldı.

“Osmaneli Belediyesi Koronavirüs Kriz Masası” Türkiye de uygulama zorunluluğu getirilen kuralların zorunlu sonucu bazı düzenlemelerin uygulanmasını kararlaştırdı.Kısaca bu uygulamaları özetlersek,
1- Mecbur kalmadıkca halkımızın sokağa cıkmaması için zabıta ve anons yolu ile ve de bilbordlarla sürekli uyarı ve ikazların yapılmasına devam edilmesi.
2-Belediyemiz Çocuk Oyun Parklarının,halı sahaların Sağlık Bakanlığımızın yeni uygulamalarına kadar kullanılmaması ve bu alanlarda oturulmaması.
3-Belediyemize ait mesire,dinlenme alanlarında ve Sakarya Kıyısındaki tesislerde mangal,piknik yapılmaması konusunda sürekli uyarı ve kontrollerin arttırlması,oturma gruplarında kurallara uygun mesafelerde oturulmasının sağlanması.
4-Osmaneli Belediyesince yapılmakta olan Osmaneli – Bilecik arasındaki Otobüs Seferlerinin,Pazar alanına olan seferlerin yolcuların sağlığına uygun koşulların sağlanamaması ve bakanlığın kurallarına uygun olmaması nedeniyle kaldırılmasına.Osmaneli Minübüscüler Kooparatifi tarafından bu seferlerin kişler arasındaki mesafeleri karşılayacak şekilde yolcu oturma şeklinin sağlanması şartı ile devam etmesine.
5-Manavlar ve sebze-meyva satan işyerleri ve marketlerde ambalajlanmış olarak bu ürünlerinin satışının sağlanması.Uymayan işyerlerinin kapatılması.
6-Osmaneli’de üretilmeyen,komşu il ve ilçelerden gelen,üretim aşaması kontrol edilemeyen Ekmek satışlarının yönetmeliklere uygun olmaması ve bakanlıkca getirilen yeni kurallar gereği pazarda ve marketlerde,bakkallarda satışının yasaklanması.
7-Osmaneli de faaliyet gösteren fırınların işyerlerinde yapacakları ekmek satışlarında mutlaka ekmeklerin ambalajlı olarak satılmasına ve asla elle müşterinin temasına izin verilmemesine.Yine marketlerde ekmek satışlarında ambalaj kuralına uyulmasına.
8-65 Yaş üzeri vatandaşlarımızın,engelli veya kronik hastalığı olan hemşerilerimizin sokağa cıkmaları yasaklandığından ihtiyaclarının karşılanmasında bu gruptaki büyüklerimize yardımcı olunmasına.Kaymakamlığımız ve Belediyemiz koordinasyonunda yapılan erzak ve yemek dağıtımında yardımcı olunmasına.Acil ihtiyaclarının,sağlık sorunlarının vb isteklerinin takip edilmesine ve karşılanmasına.Bu gruptaki vatandaşlarımızın ziyaret edilmelerine ve sahip cıkılmasına.
9-Düğünler yasaklandığından sadece nikah işlemleri Belediyemizce yapılmaktadır.Nikah salonumuzda gercekleştirilen nikah işlemleri sırasında anne,baba,kardeş gibi yakınlarının,nikah şahitlerinin dışında kalabalık oluşturulmamasına ve kurallara uyulmasına.
10-Koronovirüs Salgınına karşı Osmaneli halkının talepleri,önerileri,şikayetleri vb konular için Osmaneli Belediyemiz Başkanlığı Whatsap-Facebook-Twitter adreslerine, 110 nolu acil cağrı merkezimize,461 41 31 nolu telefonumuza,direk
Belediye Başkanımıza erişmek için 0 533 263 40 62 cep telofonuna ulaşılabilir.

Osmaneli halkına kurallara uyduğu ve her konuda yardımcı olduğu için teşekkür ediyoruz.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan koordinasyonunda yürütülen Sağlık Bakanlığımız,İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere tüm bakanlıklarımızın,valilik,kaymakamlık,belediye başkanlıklarımızın uyumu ile uygulanan kurallara riayet ettiğimizde ve dualarımızla çok kısa sürede koronavirüs tehdidinden kurtulacağız.Birlik ve beraberlik içinde bu süreci yönetip,sağlıklı oratamlara bir an önce gececeğiz.Türkiye bu Koronavirüs belasından da güçlenerek çıkacak inşallah.

EVDE KALIN,SAĞLIKLI KALIN,ALLAHA EMANET OLUN,
KURALLARA UYALIM,EVDEN ÇIKMAYALIM,DUALARIMIZLA BU SÜRECİ GECELİM.ALLAH BİZE YETER.

Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin