OSMANELİ BELEDİYESİ OTOGAR VE OTEL TESİSİMİZ HIZLA TAMAMLANIYOR.YATAK KAPASİTEMİZ 260 KİŞİYE ULAŞIYOR.

Osmaneli Belediyesi olarak Turizme büyük önem veriyoruz.2019 ikinci yarısından itibaren konaklarımızla,tarihi ve kültürel varlıklarımızla,tamamlıyacağımız resterasyon çalışmalarıyla,hediyelik eşyalarımızla,Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesislerimizle,Osmanlı Mutfağımız vb varlıklarımızla turizmde yükselen bir değer olarak tercih edilen turizm kenti olacağız.

Osmaneli de en büyük sorunlardan biri olarak gördüğümüz kanaklama sorununu çözmek için yatırımlara devam ediyoruz.Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesislerimizde tamamladığımız yatırımla yaklaşık 100 yatak kapasitesine ulaştık.Tarihi iki konağımızıda otel haline getiriyoruz.Yıl sonuna kadar tamamlanacak resterasyonla 16 odalı yaklaşık 50 yatak kapasiteli iki yeni tesis daha kazanmış olacağız.Yine otogar alanına yapmakta olduğumuz otel ile 30 oda ve 90 yatak kapasitesi daha konaklama sayımıza ilave olacak.Mevcut 20 yataklı eski otelimizde ilave edildiğine Osmaneli Belediyesi olarak 260 kişiyi aynı anda ağırlayacak konaklama sayısına erişeceğiz.

Yıl sonuna kadar acacğımız Osmanlı mutfağı ile birlikte,özel sektörümüzünde yatırımları ile Osmaneli turizmde misafirlerini ağırlayabilecek konuma gelmiş olacak.Osmaneli Turizm hedeflerine de birik ve beraberlik içinde ulaşacak.

Anadolu Selcuklu İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş yeri,Kurtuluş savaşında işgal görmemiş stratejik bir doğal karargah olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşları İnönü,Halide Edip Adıvar,Fevzi Çakmak gibi bir çok kahramanın defalarca ziyaret ettiği,kaldığı,strateji geliştirdiği önemli bir yeleşim yeri olarak Osmaneli turizmde öne cıkmayı fazlasıyla hakediyor.