OSMANELI BELEDİYESİ “PAPAZIN EVİ”NİN RESTORASYONUNA BAŞLADI.2021 YILINDA TAMAMLANACAK ÇALIŞMALARLA TURİZME BİR DEĞERİ DAHA KAZANDIRIYORUZ.

OSMANELI BELEDİYESİ “PAPAZIN EVİ”NİİN RESTERASYONUNA BAŞLADI.2021 YILINDA TAMAMLANACAK ÇALIŞMALARLA TURİZME BİR DEĞERİ DAHA KAZANDIRIYORUZ.

Osmaneli Belediyesi projeleri kurulca onaylanmış olan konakları restore etmeye kendi ekipleri ile devam ediyor.Bu güne kadar BEBKA,Kültür ve Turizm Bakanlığı,Bilecik Valiliği Emlak Fonlarından,Başta Filli Boya olmak üzere sponsorlardan yararlanarak 75 konağın restorasyonunu tamamlayan belediyemiz 2021 yılında da restorasyonlara devam ediyor.Osmaneli Turizmi açısından çok değerli olan ve “Papazın Konağı”olarak halk arasında anılan konağın resterasyonlarına bugün itibariyle başladık.Bu yıl içinde restorasyonu tamamlanarak çok özgün bir konak olan Papazın Konağını hizmete acacağız.Yurt dışından da büyük ilgi gören konak çok özel bir mimariye sahip.Günümüze kadar hiç bozulmadan gelen çatı taşıyıcıları ile eklentisiz 15 metrelik mesafeyi gecen ahşaplar ve çatı mimarisi üniversitelerimizin mimarlık ve inşaat bölümleri için de örnek bir yapı.Bahcesi ile birlikte 1.000 m2 lik alanda inşa edilmiş olan konağımız birinci katında 300 m2 ve ikinci katında 350 m2 olmak üzere cekme katıyla birlikte 700 m2 lik bir kapalı alana sahip.Turizm açısından özellikle kültürel etkinlikler ve toplantılar için kullanılacak Papazın Konağı çok ilgi çekecek bir turizm değeri olacak.Fener Patriği Bartholomeos tarafından da ziyaret edilen konak restorasyonu tamamlandığında yurt dışından ve ortodoksların ziyaretci akınına uğrayacak.