OSMANELİ BELEDİYESİ SANAYİ PARSELLERİNE YOĞUN İLGİ.GELİŞİM İNŞAAT PROJE(GİP) LTD.ŞTİ. VE YÜCE YAPI LTD ŞTİ.YATIRIM İÇİN OSMANELİ’Yİ SECTİLER.

Osmaneli Belediyesi Sanayi Parsellerimize şirketlerimiz büyük ilgi gösteriyor.Osmaneli OSB teşviklerinden de yararlanacak sanayi parsellerimiz,özellikle lojistik acıdan çok avantajlı.Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Gemlik YHT ve YHTaşımacılık hattı yatırımının hızlanması,Gemlik Limanına yakınlık ve de Yerli Otomobil Fabrikasının Gemlik Körfezine kuruluyor olmasıyla bir anda ilçemizdeki sanayi parsellerinde talep patlaması yaşıyoruz.Sanayi parsellerimizde arsa fiyatlarıda hızla artıyor.Konumuna göre arsa fiyatları 90 – 150 TL/M2 seviyelerine geldi.

Bugün yine sanayi parsellerimizden yer iki şirketimiz de yatırımlar için Osmaneli’yi tercih etti.Çelik Kontstrikson alanında faaliyet gösteren “GİB Gelişim İnşaat Limited Şirketi” 10.500 m2 ve Prefabrik yapı alanında faaliyet gösteren “Yüce Yapı Limited Şirketi” 12.500 m2 sanayi parseli satın aldı.Başkanımız Münür Şahin yaptığı acıklamada;”Değerli sanayicilerimize yatırımları için Osmaneli’yi sectikleri için tekrar teşekkür ediyoruz.Yeni yatırımcılar ve yeni yatırımlar ilçemize hayırlı olsun” dedi..

Başkan Münür Şahin;”Sanayi Parsellerimi kurmakla ne kadar önemli bir karar vermiş olduğumuz bu günlerde çok daha iyi anlaşılıyor.Sanayi Parsellerimizde yeni yatrımlar yükselirken adeta son 6 aydır talep patlaması yaşıyoruz.Osmaneli Belediyesi her kararı ve her projesi ile örnek alınan belediyedir.Kurduğumuz her tesis,yapmış olduğumuz her yatırım bizleri geleceğe daha büyük umutlarla taşımaktadır.İlçemizde bir taraftan yaşam kalitesini arttıran bir cok yatırımı gercekleştirirken,Tarımda çiftcimize değer katacak yeni tesisleri inşa ettik,Turizmde yeni bir Safranbolu,yeni bir Beypazarı oluyoruz.Yıl sonuna kadar hizmete sokacağımız 15 adet konakla BEBKA destekli iki projemizide tamamlamış olacağız.

Osmaneli cevre il ve ilçelerin tesislerinden yararlandığı önemli bir merkez oldu.BEBKA ve İstanbul Üniversitesi destekleri ile yapmış olduğumuz Prof Dr Yunus Söylet tesislerinde artık doluluk oranına eriştik.Resteurant ve yöresel ürün mağazamızdan istediğimiz karlılığı sağlıyoruz.İçmeler Tesislerimizden tüm maliyetler düşüldükten sonra 500.000 TL civarnda karı 2020 yılının ilk 9 ayında sağladık.Yıl sonuna kadar elde edeceğimiz kar 600.000 TL civarında olacak.Bazı kardeşlerimizin yaratmak istediklileri bilgi kirliliği bir müslümana yakışmayacak boyutta.Ne diyelim dilin kemiği yok,Allah onları ısllah etsin.Sadce hafta sonları tesislerimizi ziyaret etseler yoğunluğu ve gercek durumu görebilirler.İçmeler tesislerimizde yoğun konaklama talebini karşılamak için yatak kapasitesini 100 den 200 kişiye iki yıl içinde çıkaracak yeni yatırımları yapıyoruz.Tesislerimiz hamamları,yüzme havuzları ile önemli bir değerimiz ve karlı bir yatırımımız olmayı sürdürecek.

Osmaneli Belediyesi olarak resterasyonunu tamamladığımız 3 konağı otel olarak hizmete aldık ve %80-%90 doluluk oranı ile otellerimiz hizmet veriyor.Resterasyonu tamamladığımız konaklardan birini kadın girişimciler kooparatifi olarak kullanıyoruz.Bir konağımızı müze olarak hizmete actık.Yine bir konağımızı misafir ağırlama ve toplantı,eğitim merkezi olarak kullanıyoruz.Yıl sonuna kadar tamalayacağımız konaklardan 7 adeti iş geliştirme merkezi,2 adeti Genclik Merkezi,1 adeti Tapu ve Kadastro,3 adetei BŞEÜ Aşçılık ve Pastacılık okulu, olarak kullanılmaya başlıyacak.Osmaneli Belediyesine bizim dönemimizde değişik fonlardan sağladığımız hibe ve desteklerle 35 adet konak kazandırdık.Bu yıl tamamlanacak resterasyonlar sonrası 10 adet daha restore edecek konağımız kalacak.Onlarıda iki yıl içinde restero ederek hizmete acacağız.

Osmaneli Belediyesine kazandırdığımız 35 adet konağın bugünkü piyasa değeri 25.000.000 TL civarında.Osmaneli Belediyesinin varlıklarını arttırarak ilçemizin geleceğini garanti altına aldık.Bugüne kadar Osmaneli Belediyesine satınalma yolu ile 150.000 m2 arsa kazandırdık.Osmaneli en az borcu olan,ama en cok gayrimenkule ve varlığa sahip Türkiye de örnek belediyedir.Bir yılda sadece BEBKA Projeleriyle 4.000.000 TL hibe destekli projeyi ilçemize kazandırdık.Osmaneli Belediyesini özel sektör mantığı ile yöneten profosyonel belediye başkanı ve çok yetenekli belediye yöneticileri var.Osmaneli halkı bunu biliyor ve secimlerde bunu gösterdi.Allahın yardımıyla halkımızın destekleri ile Osmaneli’yi çok daha ileriye taşıyacağız.Birileri konuşacak,biz Osmaneli de yükselişi ve büyümeyi sağlamaya devam edeceğiz”dedi.