OSMANELİ BELEDİYESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ SERİ ÜRETİMDE

19225790_1878562562360278_8109589338754148055_n

Yaklaşık üç yıl önce kurulan Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi adeta seri bir üretim merkezi gibi çalışıyor. İŞKUR ve üniversiteler ile yapılan işbirliği neticesinde birçok yöresel ve tarihi ürün gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım yapmak, şehri temizlemek olmadığını, belediyeciliğin amacının ilçeye katma değer sağlamak olduğunu, üretime dönük çalışmalar ile işsizliğe dur demek olduğunu gösteren Belediyemiz, adeta seri üretim merkezi haline geldi.

Özellikle ev hanımlarına yönelik açılan kurslar sayesinde birçok ev hanımı meslek ve iş sahibi olma yönünde ilerlerken gelecekte evlerine maddi katkı sağlamak açısından da hızla yol alıyorlar.

Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezinde açılan kurslar ve yapılan işlerle ilgili olarak Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, yaptığı açıklamada; “Lefke Bezi, Folklorik Bebekler, Sabundan Meyveler, Mermer Mozaik, Ahşap Yakma, Minyatür Evler, Magnet, Toprak Ürün İşlemeciliği, Ahşap İşlemeciliği gibi ürünler artık hediye çeşitliliğimize dahil oldu. İŞKUR, Üniversite, Milli Eğitim, KOSGEB ve özel sektör ile işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz kurslar ile yöresel ürünlerimizi üretiyoruz. Ayva lokumu, salça, kurutulmuş sebze ve meyveler, tarhana, ev makarnası, mantı, köpük helva, irmik ve taban helvası, Marmara Birlik ile zeytinyağı, zeytin, yaş sebze ve meyve, dondurma, et ürünleri, sucuk ve piliç gibi ürünler ile yöresel ürünlerimizi oluşturuyoruz. Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus SÖYLET İçmeler Tesisleri ve Osmaneli’nde konaklarda ürünlerimizi turizmin hizmetine sunacağız. Yöresel ürünlerin üretimindeki destekler için işbirliği içinde olduğumuz tüm kurumlara teşekkür ediyoruz” dedi.