OSMANELİ BELEDİYESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİMİZ, KADIN GİRİŞİMCİLER KOOPERATİFİMİZLE İŞBİRLİĞİ İLE KORUYUCU MALZEME ÜRETİM ÇEŞİDİNİ ARTTIRIYOR.

Maske,bone üretimimizden sonra koruyucu malzeme üretimi kapsamında ilaçlama ekiplerimizin “ilaçlama tulumları”nıda kadın girişimciler kooperatifimiz üyerine atölyelerinde ürettirmeye başladı.Maske,Bone üretimlerini kendi atölyelerinde ve üyeleri kadın girişimcilere işyerlerinde ürettiren Kadın Girişimciler Kooperatifimiz üyesi Emine Uysala’a “ilaçlama tulumları”nı ürettirdi.Belediyemizin ihtiyaç duyduğu koruyucu malzemeleri artık kendi atölyelerimizde üreteceğiz.Çok yakında Bebka Destekleri ile büyütmeyi planladığımız kapasitemizi ve atölyemizi orta ölçekli sağlık koruyucu malzemeleri ve koruyucu malzemeler üretecek tesislere dönüştüreceğiz.Belediyemizin ve sağlık kurumlarının ihtiyaç duyduğu tüm koruyucu malzemeleri bu tesislerde üretmeyi başardık,çok daha ileri seviyeleri mutlaka yakalayacağız.

Osmaneli Belediyesi planlı,programlı bir şekilde hedeflerine ulaşırken,sürdürülebilirliğinde tüm faaliyetlerinde gerçekleştiriyor.Kadın Girişimciler Kooperatifi üyesi Emine Uysal Atölyelerimizde Koruyucu Elbise Üretim Hattımızda ürettiğimiz ürünlere destek veriyor.Maske [Steril ve non-steril),tek kullanımlık tulum elbise,iş güvenliği ve koruyucu malzeme-koruyucu giysiler,steril ameliyat önlüğü vb.ürünleri tesislerimizde üretebilir konuma geldik.Osmaneli Belediyesi koronavirüsle mücadele sürecinde 15.000 Adetin üzerinde maske üretimini ve dağıtımını gerçekleştirdi. Sadece ilçemize değil,köylerimize,kamu ve özel sektör kuruluşlarına da maske dağıtımı yapan belediyemiz ilçemizin bu yönde büyük bir ihtiyacını giderdi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı değerlendirmede;”Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezimizde eğitim alan kadınların kurduğu Kadın Girişimciler Kooperatifimizle bu süreçte Osmaneli halkının ihtiyaçlarını karşılayacak maske başta olmak üzere bir çok kurumunda ihtiyacını karşılayacak koruyucu ürünlerin üretimini gerçekleştirdik. Bebka desteklerinden yararlanarak bu süreci çok daha büyük kapasiteli ve ürün çeşidine sahip orta ölçekli tesise dönüştüreceğiz.Kadın Girişimciler Kooperatifimiz kuruluşu kısa bir süre olmasına rağmen çok hızlı bir şekilde gelişimini sürdürüyor.

Bu gün Kaymakamlık Binamızı komple ilaçlarken kendi koruyucu malzemelerimizi kullandık.Tüm ilaçlama faaliyetlerimizde kendi ürünlerimizi kullanmaya devam edeceğiz.Bugün yine ilçemizde ilaçlama,temizlik,yıkama işlemlerine devam ettik.Zabıta sayımızı genç kardeşlerimizle takviye ederek dönüşümlü bir şekilde 65 yaş üzerine,kronik hastalığı olanlara ve son olarakta evlerinde karantinaya alınan kardeşlerimize ve evlerinden çıkmayarak kurallara uyan hemşerilerimize evlerinde hizmet vermeye devam ediyoruz.Osmaneli de bu süreci en az kayıpla geçmek için kaymakamlığımız,belediyemiz,tüm kamu ve özel sektör temsilcileri,sivil toplum örgütlerimiz,siyasi partilerimiz vb.birlik ve beraberlik içinde sağlık personelimize destek olarak sahada çalışmalarına devam ediyor.”.dedi.