OSMANELİ BELEDİYESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİMİZ ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ

63-IMG_9878

İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda Tekstil Bölümü,Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi,İşkur,Kosgeb ile birlikte Osmaneli Belediyesi yükleniciliğinde gercekleştirilen Lefke Bezi üretimi,Lefke Takı Tasarımları ve üretimi,Lefke Bezinden dikiş ürünleri Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesislerimizde kursiyerlerimizce sergilendi.

Kısa sürede İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda Tekstil Bölümünün değerli hocaları Prof Dr Habib Dayıoğlu,Prof Dr Nigar Merdan,öğretim Görevlisi Haluk Duğa başta olmak üzere gercekleştirdiğimiz işbirliğiyle Lefke Bezi üretimi gercekleştirildi.Kastamonudan teminettiğimiz 12 tezgahla başlanan eğitimlerle yaklaşık 200 kursiyer bayan İşkur Destekleriyle Osmaneli Belediyemizin Sürekli Eğitim Merkezinde eğitildi.Bu kursiyerler gercekleştirdikleri Lefke Bezi dokumasıyla Peşkir,Örtü,Perde,Fular vb ürünlerle çok beğenilen ve sipariş patlaması yaşadığımız Lefke Bezi Kolyeleri Osmaneli Belediyesi için Turizmde güzel bir değer olarak ortaya cıktı.

Lefke Bezi ürünleri artık Katar pazarına kadar ulaştı.Yine gectiğimiz günlerde PTT ile yapılan anlaşma sonucu PTTAVM yolu ile e ticaret başlatıldı.Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi bu hafta içinde İstanbul Ticaret Üniversitesi ile yeni bir proje daha imzalıyor.Bu proje ile Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Lefke Bezini konfeksiyon ürünlerine taşıyacak.Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi tekstil sektöründe giderek dahafazla gelişim sağlıyacak.

Programda eğitime katkı veren hocalarımıza plaketleri verildi.Mezun olanların sertifikaları dağıtıldı.Osmaneli Kaymakamımız Edip Çakıcı,Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,İşkur Müdürü Ayhan Tozan,Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci katılımcıların sertifikalarını birlikte verdiler.

Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Şahin yaptığı acıklamada;turizmde hızla yükselen değer olan Osmaneli turizm yolu ile ilçemizi ziyaret edecek misafirlerimize hediyelik eşyalarını sunacak konuma geliyor.Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezimizin kadınlarımıza desteğine cok teşekkür ediyoruz dedi.İstanbul Ticaret Üniversitesinin ve de özelliklede Habip,Nigarve Haluk hocalarımıza çok teşekür ediyoruz.Gülay,Nuray hocalarımıza ve ürünlerimizi Türkiye ye tanıtan değerli basınımıza çok teşekkür ediyoruz dedi.

İşkur destekleri için İşkur Müdürü Ayhan Tozan’a,projelerimize katkıları için Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut Ekinci’ye,Kaymakamımıza Edip Çakıcı’ya ve tüm bu projelerde Osmaneli Belediyesini en üst noktaya cekmeye çalışan belediye başkanımız Münür Şahin’e ve projelerde yer alan yöneticilerimize ve calışanlarımıza cok tesekkur ediyoruz dedi.