OSMANELİ BELEDİYESİ, SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİNDE KULLANILAN LEFKE ÜRETİM TEZGAHLARINI KENDİ ATÖLYESİNDE ÜRETMEYE BAŞLADI.

Osmaneli Belediyesi İstanbul Ticaret Üniversite’si, İŞKUR, KOSGEB, BEBKA destekleri ile ROMA İmparatorluğu döneminden kalan “LEFKE BEZİ”ni tekrar üretmeye başlamıştı. Büyük talep ile beğeni toplayan “LEFKE BEZİ”artık Dünya markası oluyor. Üretim kapasitesini 5 kat arttırmayı hedeflediğimiz Lefke Bezinden sonra Lefke Kilim de dokumaya başlıyoruz.

Üretim için gerekli olan tezgahları Belediyemizin Ar-Ge Bölümü’nün geliştirdiği modelle kendi atölyemizde üretmeye başladık. 20 adet tezgah üretecek olan atölyemizde dokumaya hız ve kalite katacak yeniliklerde yapıldı.

Osmaneli Belediyesi bir çok alanda oluşturduğu atölyeler ile büyük maliyet tasarrufları sağladı. Ahşap Atölyesi ve marangoz hane, Taş işleme Atölyesi, Kaynak ve demir işleri Atölyesi, İnşaat Grubu, Kalorifer ve su tesisatı Atölyesi, Kanalizasyon Atölyeleri ile Belediyemiz büyük işçilik ve maliyet tasarrufları sağlıyor.

Osmaneli Belediyesi örnek projeleri ile bir taraftan ödülleri hak ederek alırken, diğer taraftan Belediyecilik Alanında takip edilen, izlenen Belediye oldu. Bu gelişimin mimarı Başkanımız Münür Şahin’in tüm siyasi partiler ve tüm meclis üyeleri ile birlikte oluşturduğu “Osmaneli Milliyetçiliği” ile birlik ve beraberliğimiz.