OSMANELİ BELEDİYESİ TURİZMLE KAYNAK YARATIYOR.PROJELERLE OSMANELİ EKONOMİSİ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK.

OSMANELİ BELEDİYESİ TURİZMLE KAYNAK YARATIYOR.PROJELERLE OSMANELİ EKONOMİSİ  BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK.

Osmaneli Belediyesi emperyalist dış güçler ve bunların içerideki uzantıları ile Türkiye’de ekonomide yaratılmaya çalışılan olumsuzlukların belediye bütçelerine ve sonuçta gelirlerine olan yansımalarını ortadan kaldırmak ve Osmaneli Belediyesinin bu ekonomik durumdan en az etkilenmesini temin etmek için sürekli çaba içinde. Özellikle Turizmde yükselen değer olan Osmaneli’ye bayram öncesi ilgi yoğun .Yıllardır yararlanılamayan İstanbul-Eskişehir-Antalya-Ankara bölünmüş yolu araç yoğunluğundan ekonomik fayda sağlamak için Belediyemiz büyük çaba içinde.

Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus Söylet Şifalı İçmeler Tesislerine büyük önem vererek ekonomik olarak değerlendirmeye çalışıyor. Yine şehir içinde özellikle yatak kapasitesini arttırmak suretiyle konaklama problemini ortadan kaldırmak üzere olan belediyemiz, diğer bir çalışma ileride Osmanlı Mutfağını Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile birlikte kurmaya çalışıyor .Bayram öncesi özellikle Sudi Arabistan, Katar gibi Arap ülkelerle sağlık turizminde yeni müşteri sağlamak için caba sarf ediliyor. Bayram öncesi Sudi Arabistan’dan gelen Turizm yatırımcılarıyla en az bir haftalık programlar üzerinde büyük oranda mutabakat sağlayan Osmaneli Belediyesi yoğun çaba gösteriyor.

Bugün ülkemizin önünde gerçekten çok önemli sınamalar var: Ülkemize terör örgütleriyle, ihanet çeteleriyle, enva i çeşit tuzakla, tehditle diz çöktüremeyenler şimdi aynı oyunu ekonomi üzerinde oynuyorlar. Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye sahip olması bağımsız politikalar uygulaması için şarttır. Ve Türkiye son yıllarda güçlü bir ekonomi için büyük yol katederken emperyalizm yine oyunlarını arttırarak devam ettiriyor. Milli güvenliğimizle ilgili attığımız adımları bahane ederek ülkemiz ekonomisini yaptırım tehditleriyle yıpratmaya çalışıyorlar. Doğu Akdeniz’de tamamen ekonomik çıkarlara dayalı bir mücadeleyi güvenlik sorununa ve diplomatik krize dönüştürmek için zemin hazırlıyorlar. Sınırlarımızda oluşturmaya çalıştıkları olup bittileri Doğu Akdeniz’de ekonomik çıkarlarımız üzerinde de oynamaya çalışıyorlar. Önümüze çıkartılan siyasi ve ekonomik sıkıntıların katbekat fazlası bize bu tuzakları kuranların başında var. Kendi durumlarını gizlemek için dünyayı kaosa ve hatta gerekirse kana bulamaya hazır bu çevrelere aradıkları fırsatı vermeyecek güce ,Cumhurbaşkanına ve hükumete ve de silahlı kuvvetlere sahibiz.

Türkiye’de yaşatılmaya çalışılan ekonomik krizlere karşı Osmaneli Belediyesi başta belediye başkanı Münür Şahin olmak üzere kurduğu proje ekibiyle büyük bir çaba içinde.Yerli yabancı turizm şirketleriyle sürekli kurulan diyaloglar etkisini göstermeye başladı. Yöresel ürün üretme konusunda büyük yol kat eden Belediyemiz,pazarlama olanaklarını da sürekli geliştiriyor. Özellikle Arap Turistler üzerinde yoğunlaşan görüşme trafiği ilçeye katkı sağlayacak.

Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada;”Ekonomik Kriz dönemleri aslında birer fırsat anlarıdır. Bu dönemlerde kurumlar tüm organizasyonlarını, yapılarını, insan kaynaklarını, varlıklarını gözden geçirerek tüm süreçlerde iyileştirmeler yaparak maliyetlerde tasarruf, mal ve hizmet kalitesinde artış,giderlerde tasarruf,gelirlerde artış planlarlar.Eğitimlerle personellerini daha nitelikli hale getirip olanların kuvvetli ve zayıf yönlerini ortaya koyarlar.Zayıf yönler kriz dönemlerde geliştirilir. Kriz Dönemlerinde her personel gelir arttırıcı projeler üretmek zorundadır. Giderler,Maliyetler,Borçlar azaltılırken,kalite,satışlar,gelirler arttırılır. Sonuçta kriz dönemleri aslında bir fırsattır. Kısaca her şerden bir hayır doğacağı gibi ekonomik krizlerde de Belediyelerimiz oturup ağlamak yerine projeler üretmek kaynaklarını arttırmak zorundadır. İktidar veya muhalefet belediyesi olmak burada sonucu değiştirmez.İktidar belediyesi olmanın en büyük avantajı bürokrasiyi ve devlet olanaklarını çok hızlı kullanabilmektir. Ama başkanda bu yetenek yoksa iktidarda olmak avantaja değil dezavantaja dönüşür. Yoksa kimse sen iktidar partisi belediyesinin al bu parayı kullan demez. Akılla iktidar birleşirse büyük avantajdır. Osmaneli bunu 2014-2018 döneminde gösterdi. İnşallah 2019-2023 döneminde de bağımsız belediye olarak birlik ve beraberlik içinde yine örnek belediye olacağız.

Osmaneli Belediyesi olarak borçlanmak yerine öz kaynaklar yaratarak yatırım ve giderleri karşılamak için çabalıyoruz. Osmaneli Belediyesi finans yönünden bizim dönemimizde en iyi yönetilen belediyedir. Karşılaştığımız tüm zorluları, ekonomik krizin yarattığı tüm sorunları projelerimizle aşmak için olağanüstü çalışıyoruz. Osmaneli Belediyesi tüm personeli ile böyle bir mücadelenin içindedir. Tabiki kriz dönemleri verimliliğinde artacağı dönemler olmalıdır. Dolayısıyla insan kaynağımızda bu değişime ayak uyduramayan kardeşlerimizle de devam etme zorunluluğumuz yok.

Osmaneli halkının bize emanet ettiği kaynakları en verimli şekilde kullanmak,varlıklarını, gelirlerini arttırmak ve belediye hizmetlerini en kaliteli bir şekilde yapmak için krizi fırsata dönüştüren belediyeyiz. Bu yolda bizlere destek olan insan kaynağımıza ve belediye meclis üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Osmaneli Belediyesi dış güçlerin ülkemizde yaratmaya çalıştıkları ekonomik krizi aşma yolunda üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır.

Osmaneli Belediyesi yönetim anlayışıyla “Topyekün Mükemmelleşmeyi benimsemiştir. Hedefimiz her kesimin, katılımıyla her alanda sürekli iyileştirmeler yaparak,maliyeti,giderleri,geçmişin borçlarını azaltmaktadır. Diğer hedefimizde ürettiğimiz mal ve hizmetin kalitesini,gelirlerimizi ve sonuçta varlıklarımızı arttırarak Türkiye’de örnek belediye olma yolunda hızla ilerlemektedir”. Diyerek konuşmasını sonlandıran başkan Münür Şahin Osmaneli halkına ve belediye meclisi üyelerine ve insan kaynağına çalışmalara katkıları için teşekkür etti.