OSMANELİ BELEDİYESİ ÜNİVERSİTELERİN DESTEĞİ İLE TARİHİ DEĞERLERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAYA DEVAM EDİYOR.

Osmaneli Belediyesi her yıl devam eden tarihi ve kültürel varlıklarının turizme kazandırılması ve kültürel varlık olarak muhafazası ve de gün yüzüne çıkarılması için Üniversitelerle işbirliğine devam ediyor.2014 yılından bu yana her yıl Osmaneli ve cevresinde çalışmalarını sürdüren Marmara Üniversitesi Eskiçağ tarihçisi Doc Dr Hüseyin Sami Öztürk,Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Doktora öğrencisi Ezgi Demirhan Öztürk ve İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Uygulamalı Jeofizik Bilim Dalı Öğretim Üyesi Hazel Deniz Toktay araştırmalar yapmak üzere Osmaneli ilçemizdeler.Osmaneli Belediyesince her türlü olanağın sunulduğu değerli hocalarımız özellikle köprüler,yollar,tümülüs ve höyükler vb.tarihi ve kültürel varlıklarımızla ilgili incelemeler yapacaklar.Marmara Üniversitesi Eskiçağ tarihçisi Doc Dr Hüseyin Sami Öztürk Osmaneli de yaptığı araştırmalar ve bulduğu tarihi ve kültürel varlıklarla ilgili hazırladığı kitabını Osmaneli Belediyemiz’e basılmak üzere teslim etti.Tarihi Roma Köprüleri üzerinde jeoradarla incelemelerde yapacak olan bilim insanları,höyük ve tümülüsler üzerinde de incelemelerde bulunacaklar.Başkanımız Münür Şahin değerli hocalarımıza teşekkür ederek her yıl yapmış oldukları bu çalışmalarla tarihimizi ve varlıklarımızı,değerlerimizi ortaya çıkardıkları için minnettarız dedi.Bilecik Valimiz Bilal Şentürk ve Bilecik Müzemiz yönetici ve Uzmanlarına,Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörüne ve hocalarına teşekkür eden başkan Şahin Osmaneli Tarihini gerçek durumuyla belgelemek ve yayınlarla paylaşmak için sabırla çalışıyoruz dedi.