OSMANELİ BELEDİYESİ,CEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DESTEKLİ “SIFIR ATIK PROJESİNİ” BAŞLATTI.

Sıfır Atık Projesi Kapsamında Belediyemizce ilçemizdeki her mahalleye Mobil Atık Getirme Merkezi kabinleri konuldu.Yine proje kapsamında her sokağa sıfır atık için konteynerler yerleştirildi,Osmaneli sıfır atık için gerekli tüm donanıma sahip konuma getirildi. Balaban .ilköğretim okulu öğrencileri ile beraber Belediye başkanımız Münür Şahin, ilçe kaymakamımız Yüksel Ünal, milli eğitim müdürümüz Erhan Döş, Belediyemiz çevre koruma ve kontrol müdürlüğü personelimiz ve zabıta ekiplerimiz ile beraber çevre ve atıkları değerlendirme bilinçlendirme etkinligini gerçekleştirildi.Cevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleri ve Osmaneli Belediyesinin sağladığı kaynaklarla ilçemizde atık miktarını azaltmak, toplanan atıkları değerlendirerek ekonomiye kazandırmak sıfır atık hedefimize varmak için projemizi bugün başlattık.Başkanımız Münür Şahin yaptığı açıklamada;”Öncelikle okullar,sonrası halkımızın bilinçlendirilmesi ile atıkların kaynağında ayrıştırılması için sıfır atık projemizi ilçemizde başlattık.Çok kısa sürede eğitimlerle Osmaneli de sıfır atık konusunda büyük yol katedeceğiz.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz İle birlikte,muhtarlarımız ve sivil toplum örgütleriyle sıfır atık projesini başarılı bir şekilde yürüteceğiz”dedi.