OSMANELİ BELEDİYESİ’NİN KAYMAKAMLIĞIMIZLA BİRLİKTE YAPTIĞI;”OSMANELİ YAYLALARI SULANIYOR,ÜRETİM KATLANIYOR”PROJESİNE 1.500.000 -TL BEBKA’DAN HİBE DESTEK.

Boyunkaya,Hisarcık,Adliye,Sarıyazı,Ağlan Köylerini kapsayan Mera ıslahı ve mera sulama projemizi Bilecik Valiliği organizasyonunda, Osmaneli Belediyesi,Bilecik Özel İdare,Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, DSİ,Muhtarlıklar ile birlikte tamamlamıştık.Osmaneli Yaylalarına hayat veren bu proje sonrası BEBKA ya sunduğumuz “Osmaneli Yaylaları sulanıyor,üretim katlanıyor”projemizde BEBKA tarafından onaylandı.1.500.000 TL bütçeli Proje ile Osmaneli Belediyesi,Osmaneli Kaymakamlığı,Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü,Bilecik İl Özel İdaresi ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak enerji maliyetlerini %90 azaltmak.110 metre yüksekliğe depolanacak su ile yayla arazileri sulanabilecek.Özelliklede hayvancılık ve sebze meyva üretiminde büyük verim artışına sebep olacak proje ile yaylalardan köylümüzün göcüde önlenecek.Köylerde gelir seviyesi bu proje ile artacak.Sulama sayesinde katma değeri yüksek yeni ürünler de yaylalarda yetiştirilecek.Hayvancılık doğal çim ve yem ile canlanacak,hayvancılıkta maliyetler düşecek.Başkanımız Münür Şahin yaptığı açıklamada;”Osmaneli Belediyesi olarak BEBKA destekleri ile bir çok projeyi gerçekleştirdik.Son dönemlerde Modern Seralarda Fide Yetiştiriciliği,Genc ve Kadın Girişimcilik Merkezi,Tarihi Lefke Çarşısı İş Geliştirme Merkezi,Yöresel Ürün Üretme Merkezi gibi bir çok projeyi BEBKA hibe destekleri ile gerçekleştiren Belediyemiz bu projeyle de tarıma katkı sağlamaya devam edecek”dedi.