OSMANELİ CUMA PAZARI BİLECİK İLİNİN EN BÜYÜK VE EN UCUZ PAZARIDIR.BU HAFTA CUMA PAZARINI GEZDIK.SATICILAR VE HALKIMIZLA SOHBET ETTIK

Osmaneli Cuma Pazarı Osmaneli Belediyesi olarak sağladığımız olanaklarla ilimizin en büyük pazaraı oldu.Yerel pazarcılarımızın yanında cevre il ve ilçelerden bir çok satıcı ve ciftci ürününü pazarımızda oluşturduğumuz rekabet ortamı içinde satabiliyor.Rekabetin yoğunluğu fiyatlara olumlu yansıyınca Cuma Pazarımıza ilçemiz dışındanda yoğun ilgi oluştu.

Bilecik ilinin en büyük ve en ucuz pazarı Cuma Pazarımız olurken ufakda olsa bazı iyileştirmemiz gereken konularda oluyor.En büyük sıkıntımız yeni açtığımız ve tüm aracları alabilecek kapasiteye sahip oto park yapmış olmamuza rağmen bazı kardeşlerimiz nerdeyse pazarın içine otomobilleriyle girecek kadar yakına park etmek istiyorlar.Arac sahipleri yeni açtığımız oto parkı kullansa hiçde park sorun yaşanmıyacak.Umut ediyoruzki yakın dönemde bunuda sağlıyabileceğiz.

Osmaneli(Lefke) de pazarın ilk bilinen yeri Tarihi Lefke Çarşısıdır. Anadolu Selcuklular döneminde ise pazarın ,Medrese yanındaki alanda kurulurmuş olduğu ifade edilmektedir.Medrese ve Medrese camii nerde derseniz Camii Cedit Mahallemizdeki Yeni Cami,Park ve cevresi olarak tanımlayabiliriz.Pazarın devamıda Tarihi Lefke Çarşımızın Rüstem Paşa Camiine doğru uzanan kısmında olduğu bilinmektedir.1967-1968 yılları arasında rahmetli Belediye Başkanımız Necatİ Öztürk döneminde çarşı bugünkü alanın yakınına taşınmıştır.Eski Belediye Başkanlarımızdan Bahattin Bulut Döneminde ise kapalı pazar yapılarak Cuma Pazarı bugünkü yerine geçmiştir.Görüldüğü gibi Cuma Pazarı çok eskilere dayanmaktadır.

Cuma Pazarı ile ilgili projemiz ise; Allah nasip ederse bugün bulunduğu alanda altı araclar için 6.000 m2 lik otopark,üstü iki kat pazar olarak planlamaktayız.Hedefimiz TOKİ ile bu projeyi gercekleştirmektir.Bu projeyi hayata gecirdiğimizde pazara gelen bir kişi,aracını otoparka bırakıp asansörle üst iki katta alışverişini aynı marketlerde oduğu gibi küçük market sepetleriyle yapabilecektir.Artık Osmaneli’nin tartışılmayacak merkezi Belediyemiz,Kaymakamlığımız,pazaryerimiz,TOKİ alanının olduğu alan olacaktır.