OSMANELİ İLÇEMİZDE FAALİYET GÖSTEREN ŞİRKETLERİN AYNI ANDA,İKİ HAFTA YILLIK İZİN KULLANMALARI KORONAVİRÜS İÇİN EN ETKİN TEDBİR OLACAK.

Koronaviüs kapsamında alınan önlemlerde kamu çalışanlarına idari izin kullanmalarına olanak tanınarak sağlıkçılar,belediye,emniyet,jandarma gibi zorunlu hizmet vermesi gerekenler hariç olmak üzere büyük oranda kamuda yoğunluk önlendi.Şirketlerde çalışanlar için işverenlere çalışanları desteklemeleri için kısmi çalışma konusunda esneklikler getirildi.Bazı şirketlerde ücretsiz izin kullanıyor,üretime ara verdi.

Ancak her sabah geçerken üzülerek görüyoruz k,i işçi kardeşlerimizin büyük bölümü işlerine devam ediyor.İlçemizdeki çoğu şirketimiz İstanbul,Ankara,Bursa,Kocaeli,Bursa ,İzmir,Sakarya ve yurt dışı gibi koronavirüsün yaygın olduğu şehirler ile ilişkili.Bu Osmaneli için büyük risk.Osmaneli Belediye Başkanı olarak evde kalın çağrısı yaparken utanıyorum. Her sabah günaydın diyerek selamlaştığımız kardeşlerimiz şirketlerde çalışmaya büyük oranda devam ediyor.Üretime ara verenler hariç çalışmalar,hareketlilik,servisler vb yoğunluklar devam ediyor.

Bazı şirketlerimiz üretime ara vermeye başladı.En iyi çözüm bizdeki tüm şirketlerin vakit geçirmeden aynı anda iki hafta yıllık izin kullanmaları.Zaten yıllık izin çalışanlarca mutlaka yıl içinde kullanılacak.Tüm çalışanların aynı anda iki hafta izne çıkması ilçemizi rahatlatacak ve koronavirüs riskini azaltacak..

Osmaneli de üretim yapan tüm şirketlerin yönetici ve patronlarından ilçe halkı adına ricamız,bakım ve zorunluluklar dışında toplu olarak sendikalarla da anlaşarak iki hafta yıllık izin kullanmak.Bu durumda işçilerde ücret acısından sorun olmayacağı gibi devlete ve işverene de ilave yük gelmeyecek.İşçi kardeşlerimiz yıllık izinlerini sağlıkları ve ailelerinin sağlığı için mutlaka kabul ederler sendikalar buna destek verir.

Osmaneli Belediye Başkanı olarak tüm iş verenlerden ricamız,talebimiz hepimizin sağlığı için çalışanlarınıza iki hafta yıllık izin verin.

Saygılarımla,
Ymm Münür Şahin