OSMANELİ KADIN GİRİŞİMCİLER KOOPARATİFİMİZ, TARIM İLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE OSMANELI BELEDİYEMİZ LALE ÜRETİMİNE BAŞLIYOR.

Osmaneli Tarım İlçe Müdürlüğü, Osmaneli Belediyesi ve Kadın Girisimciler kooperatifi ortaklığında 500 bin adet lale soğanı projesi gerçekleştirilecek. Proje kapsamında belediyemizce tahsis edilen 5 dönümlük araziye dönüme 100 bin adet olmak üzere kadın girişimciler kooperatifine ortak 5 kadın lale yetiştiriciliği yapacak.Osmaneli Belediyesi Millet Bahçesi Alanında 5.000 m2 Lik alan lale üretimine ayrıldı.Lavantalarımızın boy attığı ve yakında çiçek açacağı günlerde yine Tarım ve Orman Balanlığımız destekleri ile Osmaneli ye çok yakışan parkımız içinde yetişecek laleler diğer parklarımızı ve alanlarımızıda süsleyecek.Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Diker,Osmaneli Kadın Girişimciler Kooparatifi adına Gülay Durak ve üye proje imza törenine katıldı.Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Osmaneli ilçe Tarım Müdürlüğü ziraat muhendislerince lale yetistiricilik eğitimleri de verilecek.Başkanımız Münür Şahin Lavanta,ceviz,dut ve fide yetiştiriciliği sonrası “LALE”üretimininde ilçemizde başlıyor olmasından mutluyuz. Osmaneli Belediyesi olarak tarımda yeni ürünlere ve yeni pazarlara ulaşma hedefimiz için İl-İlçe Tarım Müdürlüklerimiz,BŞEÜ,kamu ve özel sektör temsilcilerimizle birlikte işbirliği içinde çalışıyoruz dedi.