OSMANELİ KONAKLARI RESTORASYONLARIMIZLA,TURİZMDE YÜKSELEN DÜNYA MİRASI DEĞERLERİMİZ.

68336081_2315871875296009_8206988637804429312_n

Bilindiği gibi Osmaneli 18 medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerden günümüze kalan bir çok tarihi esere ve değere sahiptir.Bu tarihi varlıklardan Osmaneli Konakları Roma İmparatorluğu ,Anadolu Selçuklu İmparatorluğu ,Osmanlı İmparatorluğundan bizlere miras kalan en güzel değerlerdir.

Osmaneli Belediyesi bu konaklara büyük Önem vermekte ve Restorasyon çalışmaları ile tarihi ayağa kaldırmaktadır.Turizmde her gün öne çıkan Osmaneli sokak sağlıklaştırmaları ve Restorasyon çalışmaları ile bir çok konağı tekrar turizme kazandırmıştır.Tarihi çarşı Restorasyon çalışmaları Bebka destekleri ile hızla devam etmektedir.Osmaneli 2020 yılında artıklık konaklarda gelen turistleri ağırlayan,kaybolmakta olan sanatları tekrar ayağa kaldıran,Osmanlı mutfağı ile sunum yapan çok şirin bir turizm merkezi oluyor.

Belediye Başkanımız Münür Şahin,”Osmaneli Konakları sadece ilçemizin,ilimizin değil Türkiye ve Dünya mirası değerlerdir.Osmaneli olarak turizmde Dünya markası olma yolunda hızla ilerliyoruz”dedi.