OSMANELİ TOPRAK ÜRÜNLERİ TESİSİYLE SANATSAL DOĞAL HEDİYELİK EŞYA ÜRETİMİNE BAŞLADI.

Bölgemizdeki en eski yerleşim merkezlerinden olan Osmaneli turizmde yükselen değer olurken,kaybolmakta olan sanatlarında tekrar canlandırmakta devam ediyor.1970 li yıllara kadar ilçemizde toprak ürünler üreten ustalar ve atölyeler vardı.Son atölyesinin de kapanmasıyla birlikte ilçemiz topraktan imal edilen ürünleri dışarıdan temin ediyordu.İlimizde Sadece Pazaryeri Kınık ta yapılan üretimlerle toprak işleme sanatı sürdürülüyordu.İlçemizde İbrahim İçöz,Salih İçöz,Erdem İçöz kardeşlerin Osmaneli Belediyesi destekleri ile Selimiye Köyümüzde kurdukları tesislerde 50 yıl sonra ilçemizde topraktan turizme yönelik ürünler üretilmeye başlandı.Başkanımız Münür Şahin bugün belediyemiz yöneticileri ile birlikte tesisleri ziyaret etti.Osmaneli Turizmi için çok değer ifade eden tesislerde ilçemizde 50 yıl sonra tekrar toprak işleme ve üretim sanatının yeniden başlatılmasından çok mutlu olduğumuzu ifade etti.Tesislere her türlü desteği verdiklerini ve Osmaneli’de bir çok satış noktasında ürünlerin satışını sağlayacaklarını söyledi.Tesis sahipleri İçöz Kardeşlere teşekkür eden Başkan Şahin turizmde marka kent olma yolunda hızla ilerliyoruz dedi.