OSMANELİ TÜRKİYE VE DÜNYA’DA BİLİNEN KENT OLUYOR.

Tarihi boyunca 18 medeniyete yerleşim yeri olmuş,bu medeniyetlerden günümüze kalan bir çok tarihi eserleri ve varlıkları ile,herkesin hayran kaldığı doğası ve güzellikleriyle önemli bir yerleşim yeri Osmaneli(Lefke).

Suların birleştiği,yolların kesiştiği ve bu nedenle de bereketli topraklara ve yolları ile lojistik merkezi olma özelliğine sahip stratejik bir ilçe Osmaneli. Türkiye’nin üçüncü büyük nehri Sakarya’nın içinden geçtiği,Göksu,Karasu ve Göynük Suyunun ilçemiz sınırları içinde Sakarya Nehri ile birleştiği ve bu nedenle de Tarımda Bilecik ilinin Antalya’sı olarak adlandırılan önemli bir tarım kenti ilçemiz.Özellikle Karpuzu ile Bölgemizde ve Türkiye’de Tarımda marka kent Osmaneli.Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde geniş olarak yer alan Osmaneli(Lefke)’den övgüyle bahsedilirken özellikle “Ayvasının” Dünya’da eşi benzeri olmayan tada ve büyüklüğe sahip olduğu ifade edilmektedir.

Osmaneli tarih boyu Coğrafi konumu nedeniyle içinden geçen başta İpek yolu,Roma Ordu yolu,Haç Yolu,Sufi Yolu olmak üzere geçmişin uğrak yeri olmuştur. Bu nedenle Kervansaray,Han,Hamam,Köprü,Kale,Cami,Kilise,Mil Taşları ve bir çok varlığa sahip tarih ve kültür kentiyiz.

Günümüzde de adeta lojistik merkezi olan Osmaneli İstanbul-Eskişehir-Ankara-Antalya bölünmüş yolu,Osmaneli-İznik-Gemlik-Bursa yolu,Osmaneli-Geyve-Taraklı-Göynük-Mudurnu-Nallıhan-Ankara Yolu ile Karayollarında merkez olma özelliğine sahip.

Demir yolu ulaşımında ise Eski Hicaz Demiryolu,İstanbul-Eskişehir-Konya-Ankara YHT yolu,yeni yapılmakta olan Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Gemlik ve sonrası Bandırma ve İzmir’e uzanacak YHT hattı ile tren yolu taşımacılığının merkezi bir ilçe.

Türk hakimiyetine 1075 yılında Selçuklular ile giren Osmaneli İznik ile birlikte Anadolu Selçuklu İmparatorluğunun kuruluş yeridir.1308 yılında Anadolu Selçuklu İmparatorluğundan sulh yolu ile Osmanlı İmparatorluğuna dahil olan Osmaneli Savaşçı halkı ve Komutanları ile Osmanlı’nın kuruluş yıllarında çok önemli zaferlere kahramanlıkları ile katkı sağlamıştır.Bu kahramanlardan en önemlisi,Anadolu Selçuklu İmparatorundan Osman Gazi’ye bağımsız bir devlet olmadı haberini ve sancak,bayrak ve nişaneleri getiren Balaban Gazi (Halk arasında Balaban Çavuş)’dur.Balaban Gazi’nin Mezarı Osmaneli de yer almaktadır.”1075 yılından günümüze,kesintisiz Türk kenti olan Osmaneli” Kurtuluşu olmayan önemli Türk kentidir.

Osmaneli Belediye Başkanlığında ilk dönemimiz 2014-2019’de tüm siyasi partilerimizin,tüm meclis üyelerimizin,tüm Osmaneli halkının birlik ve beraberlik içinde destekleriyle ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,Bakanlarımız,Milletvekillerimiz Dr Fahrettin Poyraz (Tarım Kredi Koop.Genel Müdürü),Halil Eldemir (Sağlık Bakan Yardımcısı),Selim Yağcı’nın proje ve yatırımlarımıza yardımları ile Osmaneli’de Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdik.

2019-2023 dönemimiz ise Osmaneli için birlik ve beraberlik içinde yükseliş ve büyüme dönemimiz olacak.Osmaneli Belediyesi olarak tüm Osmaneli halkının katılımı ile belirlediğimiz ve ilk Dönemimizde büyük yol aldığımız dört ana hedefimiz için Çalışmaya devam edeceğiz.Osmaneli Belediyesinin bu dönemde de hedefleri;
1-Yaşam Kalitesini arttırmak,
2-Turizmde Öne Çıkmak.
3-Tarımda yeni ürünlere,yeni pazarlara yönelmek.
4-Sanayi ile büyümek.

Osmaneli yaşam kalitesi yüksek bir kent oldu.İkinci Dönemimizde yaşam kalitesini çok daha yukarı çekerek Osmaneli de yerleşmek isteyen ve ilçemize katkı sağlayacak akademisyen,yönetici,sanatçı,yazar,vb ilçemize ilgi duyan fahri hemşerilerimizi Osmaneli’li yapacağız.Spor,Büyük Ölçekli park,Osmaneli konaklar görünümünde ev,sağlık ve eğitim,Cevre yatırımlarına devam edeceğiz.Özellikle bu Dönemimizde Büyük Parklar ve yüzme havuzları yapımına devam ederek yaz,kış Osmaneli halkının yaşam kalitesini Ücret almadan en yüksek seviyeye çekeceğiz. Temis kortları,kapalı spor merkezleri, yürüyüş ve bisiklet alanları bu dönemde çok daha artacak.

Osmaneli Belediyesi Spor kulübümüzü büyütüyoruz.Altyapıda örnek bir spor kulübü olma özelliğimizi çok daha yukarı çekeceğiz.Büyük kulüplerle iş birliğimizi arttırıyoruz.Beşiktaş,Fenerbahçe,Galatasaray ve diğer büyük kulüplerimize alt yapıda en iyiler Arasında yer alacağız. Çocuk kulübümüzün kapasitesini 200 üye sayısına çıkaracağız. Yaşlılar için çok güzel bir misafirhane yapıyoruz.100 yaşlı misafirimize çok iyi koşullarda bakacağız ve belediyemizin misafirleri olacak.Osmaneli Belediyesi gençlik merkezi,satranç evi,bilgi evi bu dönemde hizmete girecek.Çocuklar ve gençlerimiz için kamp merkezi yapıyoruz.Kısaca Osmaneli de yaşamak çok ayrıcalıklı olacak ve tercih edilen ilçe olacağız.