OSMANELİ’DE KORONAVİRÜSE KARŞI ALINAN YOĞUN ÖNLEMLER SONUÇLARINI GÖSTERDİ.VAKA VE HASTA SAYISI AZALDI,İYİLEŞEN SAYISI ARTTI. SAĞLIK BAKANLIĞIMIZIN YAYINLADIĞI KURALLARA TİTİZLİKLE UYMAYA DEVAM EDECEĞİZ VE TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINA İNECEĞİZ.

Osmaneli’de koronavirüse karşı önlemlere uyan halkımıza tekrar teşekkür ediyoruz.Son dört günü mecbur kalmadıkça evde kalarak geçiren hemşerilerimiz hepimizin sağlığı için tedbirleri harfiyen yerine getirdiler.Özellikle son üç haftadır sağlık il müdürlüğümüzün,Sağlık Bakalnığımızın,Hıfzısıhha Kurulumuzun aldığı önlemleri sıkı bir şekilde uygulayan Osmaneli bunun olumlu sonuçlarını gördü.

Osmaneli’de vaka sayısı hızla azalmaya başlarken özellikle son bir haftada iyice düşen vakalar da,son iki gün hiç bir pozitif sonuçla karşılaşılmadı.İlçemiz için çok önemli olan bu gelişme hepimizi mutlu etti.Şu an yoğun bakımda hiç hastamız yok.Tüm hastalarımız ilçemizde,çoğu evinde tedavilerini sürdürürken çok azıda ilçemiz devlet hastahanesinde tedavi görüyor.İyileşen hasta sayımız toplam hasta sayısının yarısını geçti.Bu güzel gelişmeler sonrası koronavirüsten tedavi gören sayısı normal Türkiye ortalamalarına geldi.Kurallara uymayı sürdürdüğümüzde inşallah,önümüzdeki günlerde Türkiye vaka ortalama sayılarının altına düşmüş olacağız.

Osmaneli’de koronavirüs vaka sayısının ilk günlerde birden yükselmesinin sebebi hepimizin bildiği gibi bir şirketimizde hızla yayılan koronavirüs hastalığının şirkette üretime ara verilmesine rağmen çok sayıda çalışanına bulaşması ve onlardan da ilişkili oldukları yakınlarına geçmesiyle bir anda ilimizde en çok vakanın olduğu yer konumuna gelmiştik.Osmaneli’de bir anda gündeme oturan Koronavirüs vakalarının %90-95 lik kısmı bu şirketimizden kaynaklıydı.Kaymakamlığımız,Belediyemiz,Sağlık Müdürlüğümüz ve tüm kamu ve de özel sektör yöneticilerimizin işbirliğiyle çok süratle uyguladığımız tedbirlerle Allah şükür normal vaka seviyesine düştük.

Osmaneli halkı bu süreçte uyguladığımız tüm kurallara uyarak vakaların normal seviyelerine gelmesini sağladı.Evde Kal uyarılarına uyulması,Gece Sokağa çıkma yasağı,TIR ve Ağır Tonajlı araçların yeni park alanına alınması,Cuma Pazarının kaldırılması,Maske zorunluluğu,ilçeye giriş ve çıkışların kontrol altına alınması,şirketlerin üretime iki hafta ara vermesi,ilaçlamalar vb.tedbirlerle normale gelmiş olduk.

Osmaneli 27.Nisanda ,koronavirüse karşı uyguladığı tedbirlerle,hedeflediği sonuca ulaştı. Koronavirüsden tedavi gören sayısı Türkiye Ortalamalarına geriledi. Vaka sayısı düştü ve özellikle de son iki gün hiç bir yeni vakayla karşılaşılmadı.Yoğun bakımda ve ilçe dışında hastahanede yatan hastamız yok.Her şey kontrol altına alındı.Şirketlerimiz tekrar üretime başladı.Bu gece
sokağa çıkma yasağı da sona eriyor.

Tüm bu güzel gelişmeler sonrası gevşemek asla yok.En azından düzelen moralimizle sağlık bakanlığımızın yayınladığı ve yayınlayacağı kurallara aynen uymaya devam edeceğiz.Cumhurbaşkanımızın dediği gibi hiç bir şey artık koronavirüsten önceki gibi olmayacak.Gün içinde maske kullanmaya,sosyal mesafeye,hijyen kurallarına uymaya,kalabalık oluşturmamaya,mecbur kalmadıkça evden bir süre daha evden çıkmamaya özen göstereceğiz.Sağlık Bakanlığımızdan gelişmelere göre yapılacak açıklamalar bundan sonraki yaşam biçimimizi de belirleyecek.

Tekrar kurallara uyarak geldiğimiz noktaya ulaşmamızda emeği olan başta başhekimizi ve sağlık personelimiz olmak üzere,tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.En uc noktada halka dokunarak hizmet veren Belediyemiz Yöneticilerine ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.Kaymakamımız ve Başhekimimize,Emniyet ve Jandarma yönetici ve ekiplerine ,birlik ve beraberlik içinde hareket eden tüm siyasi partilerimize ve sivil toplum örgütlerine ve de Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanmıza ve isimlerini sayamadığım tüm emeği geçenlere.teşekkür ediyoruz.

.En büyük teşekkürde kurallara uyan ve sabır gösteren Osmaneli halkına.

Ymm Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı