OSMANELİ’DE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI.EĞİTİMİN KALİTESİ İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI.

Belediye başkanımız Münür Şahin 2021-2022 Dönemi Eğitim Öğretimin ilk gününde ilçe kaymakamımız Sn. Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürümü Sn Erhan Döş ile birlikte Balaban İlkokulunu ve Atatürk Ortaokulunu ziyaret etti. Okul Müdürü Mustafa Çalışkan’dan Pandemi kuralları çerçevesinde alınan tedbirlerle ilgili bilgi aldı.Osmaneli İlçemizde 2014-2019 yılları arasında Balaban İlk Öğretim Okulu,İmam Hatip Orta Okulu,Anadolu Mesleki Teknik Lise,Öğrenci Yurdu,Halk Eğitim Binası yeni yatırım olarak tamamlanarak eğitimin hizmetine sunulmuştu.Yine aynı dönemde Anadolu Lisesi güçlendirmesi yapılmıştı.Osmaneli de bu yatırımlar yapılırken Belediye olarakta arsa tahsisleri sağlıyarak ve her konuda destek olarak eğitime destek olmayı sürdürmüştük.Son depremler sonrası İlçemizde deprem yönetmeliğine uygun olmayan Cumhuriyet Ortaokulu ve Osmaneli İlkokulu,Osmaneli ÇPL lisesi yıkım kararı alınarak yıkılmıştı.Atatürk Orta Okulunun güçlendirilmesi içinde güçlendirme kararı verilmişti.Eski Ticaret Lisesi içinde yine güçlendirme kararı alınmıştı.İlçemizde 2021-2022 eğitim dönemi için Milli Eğitim Müdürlüğümüzce gerekli önlemler alınarak öğrenciler alternatif okullara yerleştirildi.Halk Eğitim Binası boşaltılarak Osmaneli İlköğretim Okulu için kullanılmaya başlandı.Yeni yapılan Anadolu Teknik Lise,Osmaneli Şehit Osman Er İmam Hatip Okulu,Balaban İlköğretim Okulu,Osmangazi Ortaokulu,Anadolu Lisesi bu dönemde eğitim için tüm ihtiyaçları karşılayacak kapasitede.Güçlendirme kararı verilen Atatürk Ortaokulu,Eski Ticaret Lisesi için yakında güçlendirme başlayacak ve 2022-2023 öğretim dönemine yetiştirilecek.Yine yıkılan Osmaneli İlköğretim okulu yerine yeni bina inşaatı devam ediyor.Balaban İlkokulunun kapasitesinin 800 öğrencinin üzerinde olması ve en merkezi konumda olması nedeniyle öğrenci yoğunluğu da doğal olarak geçici olarak(bir yıllığına) bu okulumuza verildi.Balaban İlkokulu için trafik ve park sorunu yaşanmaması için Osmaneli Belediyesi olarak yeni yol ve otopark alanını okulumuzun yanında oluşturduk.Öğrencilerimiz bu yol güzergahından servislere binecekler.Yine Balaban İlkokulunda aşağıya inen yolu 5 metre genişleterek park alanı ve yol yaptık.Osmaneli Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içinde Kaymakamlığımızında görüşünü alarak Belediye Otobüslerimizle öğrencileri okullarına taşıyoruz.Kısaca öğrencilerin her zaman olduğu gibi mevcut duraklarımızdan alınarak okullarımıza ulaştırma işini belediyemiz üstlendi.Osmaneli’nin her köşesinden öğrencileri okullarımıza ulaştırıyoruz ve velilerimiz,öğrencilerimiz bu hizmetimizden çok memnun.Başkanımız Münür Şahin yaptığı açıklamada;”Osmaneli Belediyesi olarak Kaymakamlığımız,Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte organize olarak velilerimizinde görüşlerini alarak eğitime hizmet veriyoruz.Okullarımız yeni açıldığı için olabilecek ufak sorunları anında çözüyoruz.Mevcut okul yatırımlarımıza yenilerinin eklenmesi için hızla çalışıyoruz.Her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da Osmaneli örnek alınacak kurumlar arası işbirliklerini gerçekleştirmektedir.Bir yıl içinde yeni yatırımlar ve güçlendirmeler sonrası eğitim alanlarımız çok daha artacak.Osmaneli halkı her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da Osmaneli Belediyesine,Kaymakamlığımıza,,Milli Eğitim Müdürlüğümüze güvenmekte ve destek vermektedir.Bu açıklamalar sonrası 2021-2022 Eğitim döneminin öğrencilerimize, öğretmenlerimize,velilerimize hayırlı olmasını diliyoruz”dedi.