OSMANELİ’DE,30.OCAK-8.ŞUBAT ARASINDA SIFIRLADIĞIMIZ COVİD-19, YENİDEN ŞUBAT.18 İTİBARİYLE 13 POZİTİF VAKA OLARAK GERİ DÖNDÜ.

Belediye Başkanımız Münür Şahin Covid-19 ile ilgili yaptığı açıklamada Osmaneli Halkını uyardı;”Covid-19 ile mücadelede Osmaneli halkı olarak büyük emek veriyoruz.Ve etkin tedbirler sonrası Ocak ayı sonundan şubat ayının 8.günü dahil covid-19’u ilçemizde sıfırlamıştık.Sağlık Bakanlığının tedbirlerine topyekün uyduğumuzda Osmaneli’de covid-19’u sıfıra indirebileceğimizi ispatlamıştık.09.Şubattan itibaren ilçemize gelen bir ziyaretçinin pozitif olması ile başlayan süreç şubat 18 tarihi itibariyle 13 kişinin pozitif olmasına kadar yükseldi.Alınan tedbirlerle inşallah yakın bir süre içinde covid-19’u ilçemizde yine sıfırlayacağız.Bu bir haftalık sürec bize yine ders oldu.Bu işin asla şakası yok.Bilecik olarak sıfırladığımız covid-19 da Türkiye genelinde çok hızlı bir yükselişe geçmemiz basınada yansıdı.Önlemlere harfiyen uyarak tekrar vaka sayısını sıfıra indirmemiz gerekiyor.Yaptık yine bunu yaparız,yeterki gevşemeyelim.Mart ayından itibaren Cumhurbaşkanımız illere göre tedbirlerin yumuşatılmaya başlanacağını müjdeledi.Bizlere düşen görev,mart başına kadar vaka sayılarını sıfırlayarak her alanda hızla normalleşmeye dönmeye başlamak olmalı.Yoksa çoğu ilde işyerleri açılırken bizde yine kapalı olabilir.Halkımızın buna göre 10-15 gün içinde çok dikkatli olması ve sağlık bakanlığının tedbirlerine harfiyen uyması Osmaneli için çok yararlı olacak.”dedi.