OSMANELİ’NDE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

14203172_10209493658436357_6145537226669688979_n

İlçemiz Kaymakamlığı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümü kutlandı.

Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Baş Komutanlık Meydan Muharebesi’nden bu yana 94 yıl geçti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna vesile olan bu başarılı savaşlarımızın zaferi ilçemizde coşkuyla kutlandı. O günkü koşullarda dimdik ayakta duran başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve atalarımız olmak üzere bütün Türk Milleti canı pahasına gözünü kırpmadan bu zaferi bizlere kazandırdılar bizler hepsine minnet duyuyoruz.

Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törene, İlçemiz Kaymakamı Edip ÇAKICI, Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat GÖKSU, Belediye Başkan Yardımcımız Hayati KABA, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan ALAÇ, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hakan ÖZKAN, MHP İl Genel Meclis Üyesi Orhan UĞUR, Askeri Personel, Siyasi Parti Temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, gaziler ve vatandaşlarımız katıldı.

Program, Osmaneli Jandarma Komutanlığı Jandarma  Astsubay Kıdemli Çavuş Olcay YAŞA’NIN  günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. YAŞA 30 Ağustos’un, Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlığın aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu belirtti. YAŞA, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yaktığı özgürlük ateşinin yalnızca Türklerin değil dünyadaki ezilmiş bütün ulusların da hürriyet meşalesi olduğunu kaydederek şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile dava arkadaşları ve bu toprakların bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yazmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şanlı zaferin 94’cü yıl dönümü Türk Milletine kutlu olsun.”

Program daha sonra çeşitli okullardan gelen öğrencilerin şiirlerini okumasıyla devam ederken, kutlamalar İlçe Kaymakamımız Edip ÇAKICI’nın makamında tebrikleri kabulüyle sona erdi.