OSMANELİ’NE ZİYARETÇİ AKINI DEVAM EDİYOR

14519942_10154521517643006_6664033006294888054_n

“Sanayileşmiş Tarih ve Kültür Kenti Osmaneli” hedefine hızlı ve emin adımlarla ilerleyen ilçemiz çok sayıda ziyaretçi akınına uğruyor. Tarihi dokusuyla, muhteşem doğasıyla bölgenin parlayan yıldızı olmaya aday kentimiz, her hafta sonu farklı misafir gruplarına ev sahipliği yapıyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Bilecik Atatürk İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencileri, velileri ile birlikte Osmaneli ilçemizi ziyaret etti. Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette, öğrencilere ve velilerine ilk önce Osmaneli’nin tarihi evleri ve konakları tanıtıldı. Belediyemizin ikram etmiş olduğu öğle yemeğinden sonra, Osmaneli Belediyesi Prof. Dr. Yunus SÖYLET İçmeler Tesisini de ziyaret eden misafirler, burada içmelerin şifalı suyundan tattılar, konaklanacak mekânları gezdiler. İçmelerden sonra, Sakarya nehri kenarındaki yeşil alanlarda dolaşan öğrenciler ve velileri, gezilerini Tekke Tepesindeki seyir kafesinde çay içerek sonlandırdılar. Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN tarafından geziye katılanlara Osmaneli’nin markası haline gelen Ayva Lokumu hediye edildi. Osmaneli ilçesine gezi düzenleyen Bilecik Atatürk İlköğretim Okulu öğrenci velileri, “çocuklarımız tarihlerini öğrenirken buna ilk önce kendi yaşadıkları yerlerin tarihleri ile başlamalıdırlar. Bizler de bu sebepten dolayı çocuklarımızı Osmaneli ilçemize getirdik. Osmaneli’nin tarihi evlerini, Osmaneli’nin doğal güzelliklerini görsünler istedik. Bizleri burada misafir eden ve çalışmalarıyla Osmaneli ilçemizi tarihi ve turistik bir mekân haline getiren,  Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’e teşekkür ediyoruz” dediler.

Öte yandan doğa ve macera sporlarına yönelik seyahat acentesi olan Tamzara Tur, 20 kişilik grubuyla çocuk temalı kamp için yine ilçemizdeydi. Hafta sonu Dereyörük köyümüzde yapılan çocuk temalı kamp ile gelen ziyaretçilerimiz Osmaneli’nin eşsiz doğasıyla beraber bir kamp gerçekleştirdi. Kamptan sonra ilçemizde kültür turu da gerçekleştiren Tamzara Tur ilçemizin hem tarihi ve kültürel varlıklarına hem de doğal yapısına hayran kaldığını belirtti.