OSMANELİ’NİN BİR DEĞERİ DAHA RESTORE EDİLİYOR

IMG_5709

Hagios Georgios (Aya Yorgi) Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile birlikte kültürel ve müze kullanım amaçlı olarak restore edilecek.

Osmaneli Belediyesi, ilçenin her türlü değerine sahip çıkıyor, Osmaneli’ne ve topluma kazandırıyor. Osmaneli Belediyesi’nin üzerinde çalıştığı ve başlatmak üzere olduğu birçok projesi bulunmaktadır. Bunlardan biri Tarihi Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi’nin restorasyon projesidir.

Tarihi kilisenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın KURT’A teslim edilen kurul onaylı restorasyon projesi için tüm çalışmalar tamamlandı. 2017 yılında Bakanlığın yatırım bütçesinde yer alacak proje için aynı yıl içersinde kilisenin restorasyonuna başlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığımızı aynı hafta içerisinde iki kez ziyaret eden Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, ziyaretleri ile ilgili yaptığı açıklamada:  “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı bu hafta ikinci kez ziyaret ederek Bakanlığımızla yürüttüğümüz diğer projelerimiz içinde çalışmalarımızı sürdürdük. Osmaneli Tarihi ve Kültürel varlıklarını ortaya çıkarma ve koruma konusu öncelikli hedefimiz. Osmaneli Tarihi ve Kültürel varlıkları ortaya çıkarma konusunda Üniversitelerimizin, Kurulun, Müze ve Kültür Bakanlığı temsilcilerinin katıldığı araştırmalar sahada devam ediyor. Kilisemiz alanında belirlediğimiz açık müzeye arazide bulunan tarihi eserler korunma amaçlı taşınmaya başlandı. Projemize verdikleri destekleri için Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Sn. Nabi AVCI’ya, Milletvekilimiz Sn. Halil ELDEMİR’e, Bilecik Valimiz Sn. Süleyman ELBAN’a, İl Başkanımız Sn.Fikret KARABIYIK’a ayrıca Marmara Üniversitesi’nde projeyi yürüten Sn. Doç. Dr. Hüseyin Sami Hocamıza ve ekibine, Kültür Bakanlığı Temsilcisi Sn. Abdurrahman Bey’e, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.