RAMAZAN’DA SAĞLIKLI BESLENME ADLI KONFERANS YAPILDI

599fc200-6000-4de9-a316-b499369c0ca9

Ramazan ayı öncesinde Belediyemiz tarafından “Ramazan’da Sağlıklı Beslenme” adlı konferans düzenlendi. Diyetisyen Meltem ERDAŞ tarafından verilen konferans ilçemiz Şehitler Parkı Göksu salonunda yapıldı.

Hazırlanan programa Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, Bilecik İŞKUR İl Müdürü Ayhan Tozan ve vatandaşlar katıldılar. Diyetisyen Meltem ERDAŞ, seminerde Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda bir seminer verdi. Diyetisyen Meltem ERDAŞ, “Ramazan ayında gün boyu oruçlu olmamızdan dolayı iftarda beslenmeye çok dikkat edilmesi gerekir. Biz buna iftarda Porsiyon Kontrolü diyoruz. İftar yemeklerinde gün boyu bir şey almayan vücuda birden yüklenilmemelidir. Ağır yemeklerden kaçınılmalı, az yemeli, iftar ile sahur arasında mutlaka en az bir ara öğün yemek yenmelidir. Yenecek ara öğün yemek kan şekeri kontrolünü sağlamaya yardımcı olacaktır. Ramazan ayı sıcak yaz günlerine denk geldiğinden su tüketimi de kontrollü bir şekilde yapılmalı, vücut susuz bırakılmamalıdır. Sahurda ise Yağlı, kızartma ve hamur işleri gibi yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Sahur yemeği erken kahvaltı gibi düşünülmelidir. Yediklerimizin Karbonhidrat, protein ve yağ içerikleri dengeli olmalıdır. Sahurda yemek yedikten sonra hemen yatılmamalı, mideyi yormamalıyız. Reflü ve benzeri şikâyetleri olanlar, sahur yemeğinden sonra en az bir saat vakit geçirip, yastığa 45 derecelik bir açıyla yatmalıdırlar. Ramazan ayında oruç tutmak vücudu dinlendirir, fakat iftar ve sahur yemeklerine de dikkat edilmesi gerekir. Vücuda birden yükleme yapılmamalıdır” dedi.

Program sonunda Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, Diyetisyen Meltem ERDAŞ’a sunumundan dolayı teşekkür ederek kendisine Geleneksel Osmaneli Evlerinin yer aldığı seramik tablo hediye etti.