RESTORASYONLARIMIZ SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARIMIZLA DEVAM EDİYOR

Osmaneli Belediyesi olarak 350.000 m2 lik sit alanımızda restorasyon çalışmalarına Kültür ve Turizm Bakanlığımızla birlikte devam ediyoruz.Osmaneli için büyük değer taşıyan konaklarımızı eski görkemli konumuna getirmeye çalışıyoruz. Değişik fonlardan sağladığımız desteklerle Osmaneli Belediyesi 28 konak sahibi oldu.Tarihi konaklarımızı restorasyon sonrası otel,restoran,ticarethane, kafe, müze vb amaçlarla kullanacağız.

Balaban Meydanından Rüstem Paşa Cami’ne kadar uzanan alanda yaklaşık 50 konak ve altyapı,yol restorasyon çalışmalarını yapıyoruz.Osmaneli konakları ile turizmde yeni bir değer oluyor.İlçemizde yatak kapasitesini kısa sürede 250 yatak,sonrası 500 yatak seviyesine çıkarmak için yatırımlarımız devam ediyor.

Başkanımız Münür Şahin yaptığı açıklamada artık konakların halkımızca da sahiplenildildiğini, hatta genç nüfustan restorasyon sonrası bu evlerde kalanların olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Başkan konaklarımız Osmaneli’yi turizmde çok ileriye götüreceğini ve artık ziyaretçi saysının hızla yükseldiğini ifade etti.