SALÇADAN SONRA,OSMANELİ “AYVA LOKUMU”DA TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ SATIŞ MAĞAZALARINDA.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve 3 dönem Eski Bilecik Milletvekili Dr Fahrettin Poyraz İlimize ve İlçelerimize destekleri devam ediyor.Ticaret Bakanlığı onaylı Osmaneli Belediyesi Toptancı Halinden yer alarak ilçemiz tarımına destek olan Genel Müdürümüz Osmaneli Belediyesince Kadın Girişimciler desteği ile üretilen salça siparişleri ile tarıma katkı sağlamaya devam etmişti.Geçtiğimiz hafta ise gerekli üretim süreci ve kalitesi uygun görülen Ayva Lokumumuz da artık Tarım Kredi Satış Mağazalarında Türkiye’nin her köşesinde yerini alacak.İlk sipariş 1.000 Paket Ayva Lokumu olarak önümüzdeki hafta teslim edilecek.

Önümüzdeki yıl BEBKA destekleri ile Osmaneli Belediyesince Hisarcık Beşevler Köyümüzde kurulan ve üretime geçirilen Yöresel Ürün Üretim Tesislerimizde ilave yeni yatırımlar ile büyük kapasite artışına gidiyoruz.Önümüzdeki yıl Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri satış mağazalarına vereceğimiz salca yaklaşık 100.000 kg civarında olacak.5 kg domatesten 1 kg salca ürettiğimiz düşünüldüğünde işleyeceğimiz domates sadece Tarım Kredi için 500.000 kg olacak.Buna diğer müşterilerimizin taleplerini ve tesislerimizde kullanılacak salca tüketimini ilave ettiğimizde Osmaneli Belediyesi önümüzdeki yıl 750.000 kg domates işleyecek. BEBKA destekleri ile kurduğumuz Küçük bir üretim atölyesinden 2020 yılında ciddi bir üretim merkezi haline geleceğiz.Yine devam edecek ayva lokumu üretimleri ile Tarım Kredi Kooperatifi ve diğer müşterilerimiz için 200.000 kg ayva lokumu üreteceğiz.İnhisar ilçemiz için ürettiğimiz Nar Lokumunda da 2020 yılında 50.000 kg nar lokumu üreteceğiz.Karpuz Pekmezi üretiminde ise çok ciddi pazar yaratacağız. Meyva sebze kurutma,Meyva suyu üretimlerimizle Osmaneli Belediyesi tarımsal ürünlerde çiftçilerimiz için ok önemli alıcı konumuna gelecek.

Osmaneli Belediyesi birlik ve beraberlik içinde hedeflerine ulaşırken,2020 yılı sonunda ilçemiz adından çok sıkça bahsedilen konuma gelecek.Yerli otomobil fabrikasının Gemlik Limanına yakın bölgede olması,yeni yapılacak Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Gemlik Limanı Yüksek Hızlı Tren yük ve yolcu taşıma hattıyla Osmaneli hızla büyüyecek ve yükselecek.Osmaneli sadece Bilecik ilinin değil Bölgemizin tercih edilen yerleşim yeri olacak.