SOĞUK HAVA DEPOSU İÇİN İLK ADIM ATILDI

Hisarcık-Beşevler köyüne yapılacak olan soğuk hava deposunda ilk adım atıldı.

Osmaneli’nin tarım potansiyeli yüksek olan köylerinden Hisarcık-Beşevler köyüne soğuk hava deposu yapılmasını isteyen köylüler ile birlikte Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN bir toplantı yaptı. Bilgilendirme amaçlı yapılan toplantıya, Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürü Abdullah TETİK ve Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Hocası Prof. Dr. İsa İPÇİOĞLU da katıldı.

Köy muhtarı Sezai DEMİRTAŞ ve köylüler tarafından karşılanan Başkanımız ve yanında bulunan heyet, köy kahvesinde bilgilendirme amaçlı toplantı yaptı. Köy Muhtarı Sezai DEMİRTAŞ, toplantının amacını açıkladıktan sonra, sözü alan Belediyemiz Sağlık işleri Müdürü Veteriner Hekim Abdullah Tetik, soğuk hava deposu projesi, yapım aşaması, devletin sağlayacağı katkıları, köylülerin katılım payları hakkında bilgiler verdi.

Ardından konuşma yapan Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, “Osmaneli Belediyesi olarak tarım konusunda çiftçilerimize ve köylülerimize her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi Beşevler köyümüze ebatlama ve paketleme tesisi kazandırmıştık. Geçtiğimiz haftalarda Ankara’ya giderek Tarım Bakanımız ve Bakan Yardımcımızla Osmaneli tarımı ve çiftçilerimizin durumları ile ilgili görüşmelerde bulunduk. Bu görüşmeler sayesinde Ankara’dan gerekli destekleri sağlamaya çalışıyoruz. Yine çiftçilerimizin üretmiş olduğu ürünlerin pazarlanması ve daha iyi gelir elde etmeleri için Osmaneli’nde hal binasını 2018 yılının hasat mevsimine yetiştireceğiz. Sizlerin ürünlerinin daha iyi değerlendirilmesi için soğuk hava deposu konusunda da Osmaneli Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti göstermeye ve desteği sağlamaya çalışacağız. Fakat Soğuk Hava Deposu konusunda esas kararı verecek olanlar siz değerli Beşevler köyümüz sakinlerisiniz. Bizler size ön bilgileri vermek amacıyla bu toplantıyı tertip ettik. İnşallah toplantımız hayırlara vesile olur” dedi.

Prof. Dr. İsa İPÇİOĞLU da soğuk hava deposu olduğunda ürünlerin daha iyi değerlendirileceği, köylülerin ve çiftçilerin bundan karlı çıkacağı konusunda bilgiler verdi.

Toplantı, köylülerin kendi aralarında bir kez daha toplantı yapmaları ve soğuk hava deposu yapılması konusundaki kararlarını bir an önce vermeleri kararı alınarak sona erdi.