TARİHİ ÇARŞIDA RESTORASYON ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

22728650_1935631706653363_6943164604782640883_n

Yıllarca Osmaneli’ne hayat vermiş, konakları ve tarihi evlerinde insanları barındırmış, dükkânlarında insanları alışveriş yapmış, aynalı kahvenin önünde bir bardak çay, bir fincan kahve ile nice dostlukların kurulmuş olduğu Osmaneli’nin eski çarşısı eski günlerine dönmek için çaba sarf ediyor.

Osmaneli denilince akla gelen ilk mekânlardan biri olan Aynalı kahve ve civarı, ne yazık ki atıl bir vaziyette kalmış idi. Eski çarşıda hayatın yavaşlaması, insanların çarşıya eskisi kadar uğramaması, Belediyemizi harekete geçirdi. Eski çarşı ile ilgili yapılan projeler adım adım hayata geçmeye başladı.

Sokak iyileştirmesi projesi kapsamında konakların boyama işleri başlatılmış durumda. Eski çarşıya kurulacak olan İş Geliştirme Merkezi projesi kapsamında, Kalkınma Bankası finans yönünden projeye destek vermekte. Bu kapsamda, Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, Belediye yetkilileri, Kalkınma Bankası yetkilileri ile birlikte Kütahya Belediyesi İş Merkezini incelemek üzere Kütahya’ya gittiler.

Kütahya Belediye Başkanının karşıladığı Belediye Başkanımız ve Kalkınma Bankası yetkilileri, Kütahya Belediye Başkanı ve yetkililerinden brifing aldılar. Osmaneli’ne uygulanacak proje hakkında fikir sahibi olan Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN ve Banka yetkilileri, Osmaneli’ne gelerek, Osmaneli’nde İş Merkezi kurulacak olan konaklarda incelemelerde bulundular. Eski Çarşıda uygulanacak olan İş Geliştirme Merkezi projesi kapsamında, Otelcilik, El Sanatları, Restoran, Turizm Merkezi, Lefke Bezi ve Lefke Taşı iş dallarının uygulanacağı konaklar belirlendi. Bu kapsamda, Ali Kezer Konağı El Sanatları, Necla Hanım-Fadıl Bozkurt ve Nezaket Ay Konakları Otelcilik, Müzeyyen Sebahat ve Bekir Güven Konakları Restaurant, Sebahat Keçeli Konağı da Lefke Bezi atölyesi ve iş merkezi olarak faaliyete geçirilecek. Eski Çarşının restorasyonu çalışmaları doğrultusunda bazı eski ev ve konaklarda tadilat ve restorasyon çalışmaları da başlatıldı.