DUYURULAR

TAYRAŞ AŞ YATIRIMINI ZIYARET ETTIK.OSMANELİ,SANAYİCİLER İÇİN ÇOK HIZLI DEĞER KAZANAN SANAYİ PARSELLERİ İLE YATIRIMCININ İLGİ ODAĞI.

Belediye Başkanımız Münür Şahin,şirket ziyaretlerine Selimiye sanayi parsellerimiz üzerinde inşaatı devam eden ve 2020 yılında faaliyete gececek olan Tayraş Petrol Ürünleri AŞ ile devam ettik.Faaliyete gectiğinde 250 kişi istihdam edecek olan şirketimiz devam edecek kapasite artışları sonrası 500 ve 1.000 kişi istihdam edecek seviyeye gelecek.Sanayi Parsellerimizin en uç ve en engebeli yerinde yatırıma başlıyan şirketimiz adeta dağı indirerek oluşturduğu alanda yatırıma devam ediyor.

TAYRAŞ tarafından kurulmakta olan Atık Madeni Yağ Rafineri Tesisi 32.4 milyon dolar yatırım büyüklüğüne sahip olup Bilecik İli Osmaneli İlçesinde ile net 86.000 m2 arazi üzerine inşa edilmektedir. Proje hayat geçtiğinde çevre ve insan sağlığına zararlı 60.000 ton/yıl atık madeni yağ ileri teknolojiler kullanılarak çevreye zarar vermeksizin içeriğindeki tüm kirleticilerinden temizlenerek orijinal kullanım amacına uygun GRUP II+ kalitesinde baz yağlara dönüştürülecektir.

TAYRAŞ 21 Aralık 2009 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği Hükümetler arası Katılım Konferansı’nın 8.Toplantısında Türkiye adına Çevre Faslının açılması ile başlayan süreçte, ülkemizde Avrupa müktesebatına uygun olarak kullanılmış madeni yağlardan baz yağ üretecek nitelikte, gelişmiş ülkelerdeki örneklerine uygun, ileri teknolojilerin kullanıldığı bir atık madeni yağ rafinerisinin kurulmasına ilişkin projenin geliştirilmesi amacı ile kurulmuştur. TAYRAŞ bu amacı gerçekleştirmek üzere çevre faslının açıldığı günden itibaren Avrupa’da ve dünyada en gelişmiş teknolojiye, işleme kapasitesine ve yaygın toplama ağına sahip rafinerilerle işbirliği içerisindedir.

TAYRAŞ atık yağların toplanması, taşınması depolanması, rejenerasyona tabi tutularak yüksek değerde dönüştürülerek baz yağlara dönüştürülmesi ve bu şekilde doğal kaynakların ekonomik kullanımının sağlanmasına katkıda bulunmak hedefini yerine getirmek amacı ile “tüm faaliyetlerinde kanunlarla belirlenen düzenlemelere uygun hareket etmek, insanlara ve hizmet sunulan işletmelere zarar vermemek, kaza yapmamak, çevreyi kirletmemek, atık yağların çevreye verdiği zararları en düşük seviyeye indirmek ilkelerinden ayrılmamayı” iş ahlakı etiği çerçevesinde kendine ilke olarak benimsemiş önemli şirketimizdir.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “Osmaneli’nin sanayileşerek büyümesi hedeflerine ulaşmak için birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor.Tayraş AŞ ortaklarına ve yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz.Sanayi parselerimizin değerini 12 TL/M2 lerden 120 TL/M2 seviyelerine ceken bu yatırım sonrası artık sanayi parsellerimiz çok değerli hale geldi.Bursa- Yenişehir YHT hattı ve ulaşımda avantajlarımız Osmaneli’yi yatırımlar acısından çok değerli konuma getirdi.Osmaneli yatırımcılar için en kazanclı bölge oldu.Ekomomik anlamda düşündüğümüzde Osmaneli de özellikle sanayi parselleri sanayiciler acısından tercih edilen ve değeri her yıl çok hızla yükselen yatırım aracı oldu.Yatrımcıları bu avantajı kacırmamaları için Osmaneli’ye yatırım yapmaya davet ediyoruz”.