TAYRAŞ PETROL ÜRÜNLERİ AŞ.YATIRIMI SANAYİ PARSELLERİMİZDE HIZLA YÜKSELİYOR.”SANAYİLEŞME İLE BÜYÜME”HEDEFİMİZE VARMAK İÇİN DURMADAN ÇALIŞIYORUZ.

Belediye Başkanımız Münür Şahin Tayraş Aş ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin’i ziyaret etti.Hızla ilerleyen yatırım Osmaneli için istihdam anlamında büyük katkı sağlayacak.Cevre Yönetim Sistemi için çok gerekli bir yatırım olan Tayraş AŞ özellikle Türkiye içinde çok değerli yatırım.Osmaneli Belediyesi olarak “Sanayileşme ile büyümek”hedefimize uygun olarak yatırımların hızla yükseldiğini görmek,yeni yatırımlarla sanayileşmede atılım yapmak için gece gündüz caba sarfediyoruz.

Tayraş AŞ sahip olduğu çok nitelikli kadrolarıyla örnek bir cevre şirketi.Bu şirketin Yönetim Kadrosu ve şirket hakkında bigi;
Mehmet AFŞİN – Yönetim Kurulu Başkanı,Hidayet TEKNECİ – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Michael ZACHARIAS – Yönetim Kurulu Üyesi (Dış İlişkiler), Dr. Hamza MEMUR – Yönetim Kurulu Üyesi (Denetim),Dr. Jan HEDBERG- Yönetim Kurulu Üyesi (Teknik),Aydın ÖZBEY – Genel Müdür
,
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin yaptığı açıklamada:”TAYRAŞ 21 Aralık 2009 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği Hükümetler arası Katılım Konferansı’nın 8.Toplantısında Türkiye adına Çevre Faslının açılması ile başlayan süreçte, ülkemizde Avrupa müktesebatına uygun olarak kullanılmış madeni yağlardan baz yağ üretecek nitelikte, gelişmiş ülkelerdeki örneklerine uygun, ileri teknolojilerin kullanıldığı bir atık madeni yağ rafinerisinin kurulmasına ilişkin projenin geliştirilmesi amacı ile kurulmuştur. TAYRAŞ bu amacı gerçekleştirmek üzere çevre faslının açıldığı günden itibaren Avrupa’da ve dünyada en gelişmiş teknolojiye, işleme kapasitesine ve yaygın toplama ağına sahip rafinerilerle işbirliği içerisindedir.

TAYRAŞ atık yağların toplanması, taşınması depolanması, rejenerasyona tabi tutularak yüksek değerde dönüştürülerek baz yağlara dönüştürülmesi ve bu şekilde doğal kaynakların ekonomik kullanımının sağlanmasına katkıda bulunmak hedefini yerine getirmek amacı ile “tüm faaliyetlerinde kanunlarla belirlenen düzenlemelere uygun hareket etmek, insanlara ve hizmet sunulan işletmelere zarar vermemek, kaza yapmamak, çevreyi kirletmemek, atık yağların çevreye verdiği zararları en düşük seviyeye indirmek ilkelerinden ayrılmamayı” iş ahlakı etiği çerçevesinde kendine ilke olarak benimsemiştir”dedi.

Başkanımız Münür Şahin :”Bu hedeflerle yola çıkan Tayraş AŞ makina montajlarında devam ediyor.Bu yıl hizmete girmesi planlanan yatırım belediyemize de yol yapımında asfalt sağlayacak.İlçemizde istihdam yaratacak tesisler teknolojik yatırım olması nedeniyle üniversite mezunu nitelikli personel açısından da önemli bir yatırım.Değerli Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Afşin ve değerli yöneticilere ilçemize böyle bir yatırım kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz.

Osmaneli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri,Bakanlarımızın,Milletvekilimiz Selim Yağcı,İl Başkanımız Fikret Karabıyık,Meclis üyelerimizin çabalarıyla,Valimiz Bilal Şentürk ve Kaymakamımız Naif Yavuz’un ilgileriyle sanayileşme hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz.Osmaneli “aldığı büyük yatırımlarla hızlı yükselişini ve büyüme sürecini arttırarak devam ettirecek.Birlik ve beraberlik içinde Osmaneli çok farklı ve çok gelişmiş bir kent olma yolunda hızla ilerliyor”dedi.