TOPTANCI HALİMİZDE KARPUZA YOĞUN TALEP.ÇİFTÇİMİZ FİYATTAN MEMNUN

Tarım ve Orman Bakanımız ve Enerji Tabi Kaynaklar Bakanımız tarafından açılan karpuz sezonu alım fiyatlarıyla çiftçimizi memnun ediyor.Osmaneli Belediyesi olarak yatırımını tamamladığımız Toptancı Halimiz bir çok alıcının ilçemizi tercih etmesini pazarın hareketlenmesini sağladı.30 işyeri ile hizmet veren halimizin yanı sıra,bu yıl oluşturduğumuz kalıcı karpuz pazarı,traktörler için yaptığımız kapalı alan ile ürünleri güneşten ve diğer etkenlerden de koruduk.Çiftçimiz ve alıcılar için sağladığımız resteurant son derece makul fiyatlarla halkımıza hizmet ediyor.Osmaneli’de karpuz ekili alan 12.000 -15.000 dönüm arası.Karpuz rekoltesi ise 100.000 – 120.000 Ton arası.Şu an fiyatlar 1,00 -1,50 TL/Kg arasında değişiyor.Karpuzda çiftçimizin yüzü gülerken, kavun, şeftali ve diğer ürünlerde de iyi fiyatlarla pazar oluşuyor.Osmaneli Belediyesi Toptancı Halimiz çiftçimizin ürünlerinin daha iyi fiyatlarla satılması için büyük katkı sağladı.Alıcılar devlet garantisinde direk üreticilerle temas sağlıyor.Tarım Kredi Kooperatifleri,BİM,A101,MİGROS,CARREFOUR,ŞOK VB büyük marketler Toptancı Halimizden ürün alıyor.Osmaneli Toptancı Hali çiftçimiz için büyük bir güç oldu.Belediye Başkanımız Münür Şahin,”Tarım ve çiftçilerimiz için yaptığımız yatırımların katkı sağladığını görmek bizi mutlu ediyor.Sadece Osmaneli çiftçisinin değil Bilecik ve çevre ilçelerinde ürünlerinin pazarda olduğunu biliyoruz.Yöresel Ürün Üretme Tesislerimiz,Mezbaha Tesislerimiz,Toptancı Halimizle belediye olarak çiftçimize destek oluyoruz.Çok yakında büyük ölçekli soğuk hava deposu inşa ederek yine çiftçimize hizmet etmeye devam edeceğiz.Osmaneli Belediyesi tüm yatırımları ve projeleri ile örnek belediyedir”dedi.