TURİZM KENTİ OSMANELİ İÇİN TURİZME ÖRNEK ŞEHİRLER GEZİLDİ

22688820_1935150026701531_7587299324290079718_n

Osmaneli Belediyesi, Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi, Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik İşkur İl Müdürlüğü, KOSGEB ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde programlanan “Mutlu İnsan, Mutlu Esnaf, Mutlu Turist” projesi kapsamında, Osmaneli Esnafları Beypazarı-Göynük ve Taraklı gezisi yaptı.

Mutlu İnsan, Mutlu Esnaf, Mutlu Turist projesi Osmaneli’nde işlemeye başladı. Proje kapsamında Osmaneli ilçesinde, Lokanta, Pastane, Kafeterya, Otel ve Pansiyon işletmeciliği yapan 35 esnaf Beypazarı, Göynük ve Taraklı gezisine katıldı. Belediye Başkanımız YMM Münür Şahin, Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız, Bilecik İşkur İl Müdürü Ayhan Tozan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa İpçioğlu, Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi sorumlusu Abdullah Tetik’in de katıldığı iki günlük eğitim gezisi Osmaneli Turizmine ışık tutacak bir verimlilikte geçti.

İki günlük gezi sonucunda Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, gezi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Başkanımız değerlendirmesinde;  “Osmaneli ilçemiz tarihi geçmişi ile doğası ile ürün çeşitliliği ile Marmara bölgesinde Turizmin en önemli kenti olma yolunda adımlar atmaktadır. Bu gezimiz de bu adımlardan bir tanesidir. Osmaneli’nde bulunan konaklarımızın tamirat ve tadilat işleri hızla devam etmekte. Sokak iyileştirmesi projemiz başladı. Bazı eksiklerine rağmen İçmeler projemiz hayata geçti. Tarihi Kilisenin ihalesi de bu günlerde yapılmak üzere. Bakanlık kiliseyi restore ederek tekrar belediyemize iade edecektir, çünkü tapusu bizde. Osmaneli ilçemizde Turizmin gelişmemesi için hiçbir neden yok. İki gün boyunca gezdiğimiz yerlerden çok daha fazlalarımız var. Bu gezi ile ilgili olarak yakın bir zamanda daha geniş bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Siz değerli esnaflarımızla bir araya gelerek, hep birlikte neler yapabilirizi tartışacağız. Osmaneli’ni el birliği içerisinde kalkındıracağız.

Geziye katılan esnaflarımız da geziden memnun olduklarını, bu ve bunun gibi gezilerin ve eğitimlerin kendilerinin ufkunu açacağını, Osmaneli’nin kalkınması için kendileri de taşın altına ellerini sokacaklarını söylediler” dedi.