YALÇIN AKDOĞAN, DEMOKRASİ NÖBETİNE DESTEK İÇİN İLİMİZDEYDİ

15 Temmuz’dan bugüne, o hain darbe girişiminden bu yana on iki gün geçti. Fakat milletimiz ülkemizin dört bir yanında, birlik ve beraberlik içerisinde demokrasi nöbetine devam ediyor.

İlimizde de büyük bir coşkuyla devam eden milli birlik ve beraberlik şöleninin dün akşamki programına, Eski Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın AKDOĞAN eşlik etti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki bu şölene Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın KARACA ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hakan ÖZKAN da katıldı.

Bilecik’te hemşehrileriyle buluşan Eski Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın AKDOĞAN meydanda yaptığı açıklamada milli iradeye sahip çıktıkları için tüm Bileciklilere teşekkür etti ve bir konuşma yaptı.

Konuşmasında; ”Ruhunu şeytana satmış hainler sadece bir cunta kalkışmasında bulunmadılar” ifadesine yer veren Akdoğan, şunları söyledi:
”Sizler demokrasi kahramanısınız. Türk milleti, aziz milletimiz geçen hafta tanklara, uçaklara, helikopterlere ‘Dur’ dedi ve bir tarih yazdı. Türkiye 15 Temmuz’da çok büyük bir badire atlattı. O hainler, o haşhaşiler, o ruhunu şeytana satmış hainler sadece bir cunta kalkışmasında bulunmadılar. Bu aynı zamanda işgal provasıydı. Bu yüzden sizler bugün sadece demokrasiye sahip çıkmıyorsunuz bir vatan savunması da yapıyorsunuz. Aziz milletimize teşekkür ediyoruz” dedi.
”Paralel yapıyla mücadele kişisel bir mesele değil, Türkiye için beka meselesidir” şeklinde konuşmasını sürdüren Akdoğan, şunları da söyledi:

“Şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize Allah’tan şifalar diliyoruz. Türkiye, Türk demokrasisi gerçekten büyük bir badire atlattı. Bu satılmışlar, tanklarıyla geldi. Toplarıyla, uçaklarıyla geldiler ama milleti geçemediler. Bütün kurumlara sızdılar, her tarafı ele geçirdiklerini zannettiler ama milleti ele geçiremediler. Bu milleti unuttular ve bu millet bir tarih yazdı. Bunu ileride daha iyi anlayacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımız kaç yıldır söyleye söyleye dilinde tüy bitti, ‘Bunlar haindir, bunlar Türkiye düşmanı, bunlar paralel yapı, bunlar çetedir’ dedi. Ama bazıları inanmak istemedi. Biz takıntı yapıyoruz sandılar. Her konuşmamızda bu hainlere vurgu yapınca birileri rahatsız oluyordu. ‘Çok abarttınız, çok takıntı yaptınız’ diyorlardı. İşte görüldü bunların ne kadar hain olduğu, ne kadar Türkiye düşmanı olduğu. Bir ur gibi bunlar devletin her yerine yayılmışlar. Bu yapıyla mücadele Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesi değil. Bu Türkiye için bir beka meselesi. Bir vatan meselesi, bir bayrak meselesi, istiklal meselesi. İşte bu yüzden hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu hainlere karşı, Türkiye düşmanlarına karşı hep birlikte taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. O tanklar, o uçaklar Ankara’yı bombaladığında o şehitlerin alnında AK Partili mi yazıyordu, CHP’li, MHP’li mi yazıyordu. Bunlar insanlarımıza kast ettiler. Meclisimize kastettiler. Bunun için bütün vatan evlatları, hep birlikte topyekün, birlik beraberlik içerisinde bu çeteyle mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

Yaklaşık yarım saat Bilecik’te kalan ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki coşkulu kalabalığa seslenen Akdoğan daha sonra Bilecik’ten ayrıldı.