1308 OSMANELİ BELEDİYE SPOR YAZ SPOR OKULLARINDA BÜYÜK ŞÖLEN

06-IMG_6539

1308 Osmaneli Belediye Spor kulübünün bu yıl üçüncüsünü düzenlediği yaz spor okulları büyük bir organizasyona imza attı. Futboldan voleybola, güreşten, tekvandoya, kadar 10 farklı branşta geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz profesyonel antrenörler sayesinde doyasıya spor yapma imkanı buldu. Yaklaşık 350 öğrencinin katıldığı yaz spor okullarında sportif gençler, daha güçlü, kuvvetli ve antrenörler eşliğinde spor eğitimi alırken, hem kötü alışkanlıklardan uzak kalmış oldular hem de vakitlerini arkadaşlarıyla en güzel şekilde değerlendirdiler.

1308 Osmaneli Belediye Spor Yaz Spor Okulları, yaz dönemini düzenlenen büyük bir programla tamamladı. İlçe stadımızda yapılan programa, Gölpazarı Spor Alt Yapı Çocuklar Futbol Takımı, Bilecik Futbol Okulu ve 1308 Osmaneli Belediye Spor sporcuları ve sporcuların velileri katıldı. Şenlikte tüm sporcular önce ısındı daha sonra kendi yaş grupları ile dönüşümlü maç yaptı. Düzenlenen bu büyük programa Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, Belediye Başkan Yardımcımız ve aynı zamanda 1308 Osmaneli Belediye Spor Kulüp Başkanı Hayati KABA katıldı. Tüm sporcuları izleyen Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN ve Başkan Yardımcımız Hayati KABA minik sporcuların antrenörleri ile görüşerek onların kurslarda gösterdikleri verim hakkında bilgi aldı. Futbol müsabakasından sonra yorulan sporculara ve velilerine Osmaneli Karpuzu ikram edildi.

Programda bir konuşma yapan 1308 Osmaneli Belediye Spor Kulüp Başkanı Hayati Kaba gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalabilmesinin en önemli etkenlerden bir tanesinin spor olduğunu vurguladı. Her bir bireyin spor yapabilmesi için belediye ve kulüp olarak mücadele ettiklerine değinen Başkan Yardımcısı Hayati Kaba; “Yaz spor okullarının kapanış programını çeşitli ilçelerimiz ve illerimizden gelen sporcu kardeşlerimizle noktalayalım istedik. Güzel ortam yakalamak istedik. Gençlerimize sporu sevdirmeyi hedefledik. Osmanelimiz’in meşhur alaca karpuzunu çocuklarımıza ikram edelim, hem de kapanış programına hep birlikte toplu olarak gelelim burada birlikte yapalım diye karar kıldık. Ben katılan arkadaşlarımın hepsine, yönetici arkadaşlarımızın göstermiş oldukları ilgi, alaka ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, çocuklarımıza da bundan sonraki yaşantılarında ve okullarında başarılar diliyorum” dedi. 1308 Osmaneli Belediye Spor Kulübü Antrenörü Sedat Memiş de çocukların yaz tatillerinin verimli değerlendirmek açısından Yaz Spor Okulu’nun önemine vurgu yaptı. Çocukların yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerinin bu kurslar sayesinde olabileceğini, öğrencilerin kişisel gelişimlerini, sosyal gelişimlerini kendilerini ifade etme becerilerini, spor aktiviteleri yoluyla grup dinamiğinde hareket edebilme, olanağının artacağına vurgu yaptı. Antrenör Memiş programda yaptığı konuşmasına şöyle devam etti; “Çocuklarımızın yaz tatillerini verimli değerlendirme açısından Bilecik’te Bilecik İl Özel İdare Spor Kulübü, 1308 Osmaneli Belediye Spor Kulübü, Gölpazarı Belediye Spor Kulübü, Bursa Yıldızları Spor Kulübü ile birlikte yaz okulu kapanış programını yapıyoruz. Amacımız futbol şenliği havasında  kazanma ve kaybetmeden uzak bir yapı içerisinde çocukların eğlenebileceği ortam hazırlamaya çalıştık, bunu da başardığımızı ümit ediyorum. Çocuklarımızın kazanma ve kaybetmeden önce spor yapma alışkanlıklarını en üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz. Yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini bu sayede de çocukların kişisel gelişimlerini, sosyal gelişimlerini, kendilerini ifade etme becerilerini spor aktiviteleri yoluyla grup dinamiğinde hareket edebilme, grupla beraber bir şeyleri başarabilme duygularını geliştirmek için bu organizasyonları yapmaya, bu çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Temel amacımız, futbolu, sporu sevdirmek ve içlerinden yetenekli oyuncuları da daha uzun antrenman periyotlarında, müsabaka periyotlarında nitelikli sporcular kazanılması noktasında geliştirmeye çalışıyoruz. Diğer antrenör arkadaşlarım, bizim çalışma ekibimiz hepsi sağ olsunlar çok büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Bize bu imkanı sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Münür Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati KABA, yönetim kurulu üyelerimiz hepsine bu organizasyonda yaptıkları katkıdan dolayı daha iyi organizasyonlar planlamak için bize cesaret verdikleri için hepsine sonsuz teşekkür ediyorum.

Belediye Başkanımız YMM Münür ŞAHİN, Yaz Spor Okulları Şöleni ile ilgili yaptığı açıklamada: “Belediyemiz genç nesillere değer vermekte ve gelecek için onları hazırlamaktadır. “Gerçekleştirdiği sportif faaliyetlerle Osmanelili çocukların etkin spor yapabilmelerini sağlıyor ve aynı zamanda onların beden ve ruh sağlıklarının sıhhatli olmasına katkıda bulunuyor. Üç senedir devam eden Osmaneli Belediyesi Yaz Spor Okulları yetiştirdiği sporcular ile hem Türk sporuna destekte bulunuyor hem de çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutarak aileleri sevindiriyor”.