OSMANELİ BELEDİYESİ BEBKA İLE 2.000.000.-TL HİBE DESTEKLİ PROJEYİ İMZALADI,ÜÇ YENİ YATIRIMI BAŞLATTI. | Osmaneli Belediyesi

Osmaneli Belediyesi BEBKA destekleri ile 2.000.000.- TL hibe alarak gerçekleştireceği,”Modern Seralar kadın eli ile filizleniyor” projesi için tanıtım ve imza töreni gerçekleştirdi.BEBKA Genel Sekreteri Muhammet Zeki Durak,Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Mustafa Koyun,Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal,Bilecik Tarım Müdürü Necmettin Yoldaş,Bilecik Ticaret Müdürü Şinasi Balta,Bilecik Aile Sosyal Hizm.Müdürü Hatice Dost,Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin,Osmaneli Tarım Müdürü Serkan Diker,Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Yıldız,Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Güdem,MHP ilçe Başkanı Hasan Eroğlu,Belediye Meclis Üyeleri,İl Genel Meclisi üyesi Alper Karadağ,Osmaneli Belediye Yöneticileri,Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Mefaret Göbekçi ve covid-19 nedeniyle sınırlı sayıda halkın katılımı ile imza töreni ve yatırımların başlatılması gercekleştirildi.Başkan Münür Şahin tüm katılımcılara teşekkür etti.Osmaneli Belediyesi ile aynı anda üç yatırımı birlikte başlatmış oldu.Konuşmalar sonra gerçekleştirilen imza töreni ve proje başlangıçları için Fatih İmamı Osman Nuri Hoca’nın duaları ile yapıldı. Üç yeni yatırımla Osmaneli büyüme ve yükselişini sürdürürken yeni yatırımlarla bunu hızlandırıyor.Bugün başlattığımız üç yeni yatırımımız Osmaneli için hayırlı olsun..Kısaca bugün başladığımız projeler hakkında bilgi verelim;1-BEBKA Destekleri ve Öz Kaynaklarımız ile Modern Seracılık ve Modern Fidecilik yatırımına Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifimiz ile birlikte başladık..BEBKA Genel Sekreterinin ve proje iştirakçileri Bilecik Tarım İl Müdürlüğü,Bilecik İşkur İl Müdürlüğü,Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi,Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası katılımı ile gerçekleşecek projemizin tanıtımı ve 2.000.000 TL hibe desteği için imzalar atıldı ve yatırım başladı.Osmaneli Belediyesi olarak kuruluşuna destek verdiğimiz Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifimiz ile kadınlarımıza ekonomik anlamda destek sağlamayı hedefliyoruz.Tarımda asıl yükü çeken kadınlarımız bu proje ile fide yetiştiriciliği ve modern seralarda faaliyetlerini geliştirme fırsatını bulacak.Projemizin en büyük katkısı önce ilçemizin ve devamında ilimizin fide ihtiyacını karşılayacak olması.Tarımda fide maliyeti olarak çiftçimizin büyük maliyetler ödemesi büyük sorun oluşturuyordu.Bu proje ile hem kadın istihdamına öncelik verilirken,tarımda fide maliyetlerini düşürecek bir çalışmayıda gerçekleştirmiş olacağız.2-Ticaret Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız destekleri ile Kadın Girişimciler Kooperatifimiz ile çocuklarımız için “Gündüz Bakım Evi Projesi yatırımını 3.000 m2 lik alanda başlatık.Çalışan kadınlarımız için çocuklarının güvenilir kurumlarda yetişmesi çok önemsediğimiz konu.Çok değerli öğretici kadromuzla okul öncesi eğitim ve çocuklarımızın gelişiminin sağlanması Osmaneli Belediyesi olarak çok önemsediğimiz öncelikli konumuz.Yabancı dilden,spora,bireysel gelişime,müzik,din,kültür vb.tüm alanlarda çocuklarımızın gelişimini sağlayacağız.Çocuklarımız 3.000 metrekarelik alanda ağaçlar,çimler içinde,sebze,meyvelerini kendilerini yetiştirerek ve küçük kanatlı hayvanları,kuşları besleyerek doğal bir ortamda ve sağlık kurumumuzun yanında nezih bir ortamda eğitim alacak.3-BEBKA altyapı destekleri için projelendirdiğimiz,Ticaret Bakanlığımızca Desteklenen “Osmaneli Belediyesi Yeni Küçük Sanayi Projesi”yatırımına başladık.Osmaneli esnafımızın,tüccarımızın yanı sıra ilçemizde yatırım yapmak isteyen,küçük ve orta ölçekli şirketlerimiz,işletmelerimizin taleplerini karşılamak için yaklaşık iki yıldır yaptığımız planlamaları hayata geçiriyoruz.Mevcut küçük sanayi bölgemizi büyütürken,yeni küçük sanayi alanımızda yatırıma başladık..Odöksan AŞ-TOKİ Kavşağı(Osmaneli MYO Kavşağı) arasında 30.000 m2 lik alanda küçük sanayi dükkanları inşasına aralık ayında başlıyoruz.15X8=120 M2 ve 6 metre yükseklikte olacak dükkanlarımıza,kiralayan asma kat ilavesi yapabilecek.Doğalgaz ve elektrik,su altyapısı hazır olan dükkanların kasım ayında ihalesini yapıyoruz.İhale şartnamesi hazırlanmakta olan işyerlerinin ön yüzü Osmaneli Konakları görünümünde tasarlandı.Ana yola bakan cepheden sadece idari girişler yapılabilecek.İşyerlerine malzeme girişleri bina arkalarından olacak.Ana yoldan bakıldığında reklamlar,güzel bir çevre düzenlemesi ve konak görünümüyle küçük sanayi sitemiz çok özel görünümde olacak.Projesi Osmaneli Belediyesi Mimar ve Mühendisleri tarafından çizilen küçük sanayi sitemiz ilçemize hayırlı olsun.Osmaneli Belediyesi 500.000 adet fidan hedefini,her yıl 50.000 adet fidan dikerek devam ettiriyor.Bugün yapılan fidan dikimi ile bu hedefe biraz daha yaklaşıldı.Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifimizi de ziyaret eden protokol Kooperatif Başkanı Mefaret Göbekci’den çalışmaları ve Lefke Bezi hakkında bilgi aldı.Toplantılarda Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,BŞEÜ Rektör Yard.Mustafa Koyuncu,BEBKA,TSO Başkanı Şükrü Keskin,BEBKA Genel sekreteri Muhammet Zeki Durak,Osmaneli Kaymakamı Yücel Ünal,Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Yıldız,Tarım Müdürü Necmettin Yoldaş,Ticaret Müdürü Şinasi Balta ve Aile Sosyal Politikalar Müdürü Hatice Dost birer konuşma yaparak Yatırımların Osmaneli ilçemize hayırlı olmasını dilediler.Osmaneli Belediye Başkanı. Münür Şahin,projede emeği geçen başta BEBKA ve iştirakçi kurumlarımız olmak üzere,tüm emeği geçenlere teşekkür etti.Milletvekilimiz Selim Yağcı ve Valimiz Bilal Şentürk’e Osmaneli projelerine ve yatırımlarına verdikleri destekler için tekrar teşekkür ediyoruz dedi.